Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dovleac copt cu parmezan, smântână și cimbru

Foto Dovleac copt cu parmezan, smântână și cimbru

 

O rețetă de toamnă ce îți va aduce aminte de casa părinților.
 

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 6

Icon Time

    GATA ÎN: 1 oră și 55 minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    1½ kg dovleac
•    300ml de smântână groasă
•    150ml lapte
•    3 căței de usturoi zdrobiți
•    2 lingurițe de frunze de cimbru
•    85g de pramezan ras


Cum prepari?

1. Încălzește cuptorul la 130°C - 150°C. Taie capacul de la dovleac, scoate semințele și fibrele, pune-l într-o tavă de copt. Între timp, amestecă laptele, smântâna, usturoiul și o linguriță de frunze de cimbru. Pune amestecul pe foc, iar atunci când începe să se încălzească adaugă-l în dovleac și pune deasupra 50g de parmezan. Așează capacul înapoi peste dovleac.

2. Dă dovleacul la cuptor pentru o oră și jumătate. După această perioadă îl iei din cuptor, scoți căpăcelul, îl presari cu sare și piper și pui restul de brânză în interior. Dă cuptorul la 200°C și mai lasă-l timp de 15 minute până devine auriu.

3. Scoate-l din cuptor, pune și restul de frunzulițe de cimbru rămase. Scobește cu o lingură mare interiorul dovleacului și împarte în câteva boluri alături de crema formată.

4. Servește-l ca aperitiv cu pâine crocantă.

5. Pentru mai mult efect poți căuta dovlecei micuți pe care să îi servești câte unul pentru fiecare invitat.

Mmmm...

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
342 kcal 8g 32g 5g