Dovleac copt cu parmezan, smântână și cimbru
O rețetă de toamnă ce îți va aduce aminte de casa părinților.
MASĂ PENTRU: 6
GATA ÎN: 1 oră și 55 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 1½ kg dovleac
• 300ml de smântână groasă
• 150ml lapte
• 3 căței de usturoi zdrobiți
• 2 lingurițe de frunze de cimbru
• 85g de pramezan ras
Cum prepari?
1. Încălzește cuptorul la 130°C - 150°C. Taie capacul de la dovleac, scoate semințele și fibrele, pune-l într-o tavă de copt. Între timp, amestecă laptele, smântâna, usturoiul și o linguriță de frunze de cimbru. Pune amestecul pe foc, iar atunci când începe să se încălzească adaugă-l în dovleac și pune deasupra 50g de parmezan. Așează capacul înapoi peste dovleac.
2. Dă dovleacul la cuptor pentru o oră și jumătate. După această perioadă îl iei din cuptor, scoți căpăcelul, îl presari cu sare și piper și pui restul de brânză în interior. Dă cuptorul la 200°C și mai lasă-l timp de 15 minute până devine auriu.
3. Scoate-l din cuptor, pune și restul de frunzulițe de cimbru rămase. Scobește cu o lingură mare interiorul dovleacului și împarte în câteva boluri alături de crema formată.
4. Servește-l ca aperitiv cu pâine crocantă.
5. Pentru mai mult efect poți căuta dovlecei micuți pe care să îi servești câte unul pentru fiecare invitat.
Mmmm...
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Glucide |
342 kcal | 8g | 32g | 5g |