Humus
Un preparat simplu, delicios și versatil, perfect pentru perioada de post!
MASĂ PENTRU: 6
GATA ÎN: 15 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 250g de năut fiert
• 100g de tahini (pastă de susan)
• 3 linguri de ulei de măsline
• 2 căței de usturoi
• sare și piper (după gust)
• sucul de la o lămâie (după gust)
• 1 linguriță de chimion măcinat sau 1 linguriță de paprika
• pătrunjel proaspăt pentru decor
Cum prepari?
1. Adaugă toate ingredientele (mai puțin pătrunjelul) într-un robot de bucătărie;
2. Pe măsură ce aparatul lucrează, adaugă câte puțin lichid din cutiile de năut pentru a ajunge la consistența dorită pentru humusul tău;
3. Nu uita să guști humusul pentru a ajusta cantitatea de condimente și ingrediente. Poți adăuga mai multă sare, mai mult suc de lămâie, sau poți înlocui pasta de susan cu untul de arahide, în funcție de gusturile tale;
4. Decorează cu frunze de pătrunjel.
Servește humusul pe pâine integrală sau lipie, cu felii de castravete și morcov pentru o gustare delicioasă în perioada de post.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
219.3kcal | 5.9g | 16.6g | 1.9g |