Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mămăligă la cuptor cu spanac, rucola și brânză de capră

Foto Mămăligă la cuptor cu spanac, rucola și brânză de capră

 

Un fel principal inedit: mămăliguță la cuptor, cu spanac, rucola și brânză de capră.

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Time

    GATA ÎN: 40 minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    150g mălai
•    400ml supă de legume
•    40g parmezan
•    1/2 linguriță ulei de măsline
•    1 linguriță sare
•    800g roșii din conservă
•    125g baby spinach
•    125g rucola
•    3 linguri busuioc tocat
•    1 linguriță sare
•    1/2 linguriță piper negru
•    2 linguri ulei de masline
•    100g brânză de capră


Cum prepari?

1.    Într-o cratiță fierbe supa, adaugă sarea și, amestecând constant, toarnă mălaiul în ploaie.
2.    Fierbe amestecul conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 5 minute) și apoi ia vasul de pe plită. Adaugă parmezanul ras pe răzătoarea fină și amestecă bine.
3.    Toarnă mămăliga într-o tavă unsă cu ulei de măsline, cu dimensiuni de 18x24 cm, preseaz-o ferm astfel încât să rezulte un strat uniform. Las-o să se răcească la temperatura camerei și apoi o scurtă perioadă in frigider, pentru a se întări bine. 
4.    Toarnă roșiile din conservă într-o altă tavă, adaugă o lingură de ulei de măsline, sare, piper și busuioc și amestecați bine. Pune apoi spanacul și rucola peste (bine spălate și scurse) și amestecă-le cu sosul. 
5.    Scoate mămăliga de la frigider și tai-o în pătrate egale. Aranjează pătrățele peste sosul din cea de-a doua tavă.
6.    Unge mămăliga pe deasupra cu uleiul de măsline rămas și presară piper negru. 
7.    Coace mămăliga 15 minute în cuptorul preîncălzit la 220 grade.
8.    Pune brânza sfărâmată deasupra și coace-o timp de 10 minute până când se topește și se rumenește.
9.    Servește dish-ul cu frunze de busuioc proaspăt.   

Informații nutriționale per porție

Calorii Grăsimi Carbohidrați Proteine
391kcal 17g 47g 16g