Mousse de ciocolată cu lapte de migdale, zmeură și mentă
Descoperă acest desert fresh cu zmeură și mentă. Delectează-te cu această rețetă de mousse de ciocolată.
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 40 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Listă de ingrediente
- 240ml lapte de migdale
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri sirop de agave
- 1 vârf de sare
- 100g ciocolată neagră Nestle Dessert
Pentru servit:
- 60g iaurt
- 150g zmeură proaspătă
- frunze proaspete de mentă
Cum prepari?
- Toarnă laptele într-o oală, adaugă uleiul de cocos și încălzește-le la foc mic fără să ajungă să fiarbă. Amestecă de câteva ori pentru a te asigura că uleiul de cocos se incorporează.
- Amestecă gălbenușurile, siropul de agave, esența de vanilie și sarea, într-un bol mare.
- Ia laptele de pe foc și adaugă ciocolata neagră Nestle Dessert taiată bucăți. Amestecă până când se topește complet.
- Într-un recipient cu pereții subțiri toarnă amestecul de gălbenușuri, peste care torni apoi ciocolata. Amestecă-le continuu pentru ca ouale să nu se întărească.
- Trece amestecul printr-o sită și apoi toarnă-l în căni termorezistente, pe care le vei pune într-o tavă adâncă. Toarnă apoi apa caldă în tavă, îndeajuns de multă încât să ajungă pâna la jumătatea cănilor termorezistente în care se află amestecul pentru mousse.
- Pune tava pe gratarul din mijloc al cuptorului și coace amestecul timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit la 150 grade.
- Lasă să se răcească complet înainte de a servi.
- Servește mousse-ul cu iaurt, zmeură și mentă.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Grăsimi | Carbohidrați | Proteine |
303kcal | 23g | 22g | 4g |