Orez cu pui, mazăre și migdale
O supă numai bună pentru suflet!
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 40 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 600g piept de pui
• 300g orez basmati
• 600ml supă de pui
• 100g mazăre congelată
• 1 lămâie
• 50ml ulei de măsline
• 40g migdale prăjite
• 5-6 fire pătrunjel proaspăt
• 1 linguriță sare
• 1/2 linguriță piper negru
Cum prepari?
1. Într-o tavă încinge uleiul de măsline și prăjește puiul tăiat bucăți până devine auriu, timp de 6-7 minute.
2. Adaugă orezul, sarea și condimentează cu piper negru, amestecă și toarnă supa fierbinte. Lasă să fiarbă, redu focul, acoperă cu capac și gătește timp de 5 minute.
3. Aranjează deasupra lămâia tăiată în felii subțiri, toarnă mazărea și gătește încă 10 minute, parțial acoperită cu capac, până când orezul absoarbe tot lichidul.
4. Ia vasul de pe foc, acoperă bine cu capac și lasă așa încă 5 minute.
Înainte de a servi, presară cu fulgi de migdale și pătrunjel tocat mărunt.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Grăsimi | Carbohidrați | Proteine |
633kcal | 32g | 64g | 71g |