Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pâine la cuptor cu usturoi

Foto Pâine la cuptor cu usturoi

 

Pregătești o cină specială? Aceasta este garnitura care poate transforma orice fel în ceva cu adevărat magic!

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Time

    GATA ÎN: 30 de minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    o pâine franzelă sau baghetă întreagă, din faină albă sau integrală
•    3 căței de usturoi
•    2 linguri de unt
•    1 lingură de ulei de măsline
•    o legătură de pătrunjel
 


Cum prepari?

•    Preîncălzește cuptorul la 180°C în timp ce pregătești restul ingredientelor.
•    Într-un bol, amestecă untul, uleiul și usturoiul pasat.
•    Pune amestecul în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, până se topește untul, apoi adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Dacă dorești, poți experimenta și cu alte ierburi aromatice.
•    Taie pe diagonală mai multe felii dintr-o pâine întreagă, însă nu lăsa lama cuțitului să ajungă până jos. Astfel, vei păstra partea de jos a pâinii intacte.
•    Folosește o pensulă de bucătărie pentru a întinde amestecul de mai sus între felii și deasupra pâinii.
•    Înfășoară totul în folie de aluminiu și lasă pâinea la cuptor timp de 15 minute.
•    Îndepărtează cu grijă folia de aluminiu și lasă pâinea la cuptor încă 5 minute. Pentru un plus de savoare, poți presăra puțin parmezan pe deasupra înainte de acest pas.

Servește felii din această pâine savuroasă alături de supe sau salate!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
188kcal 3.3g 42g 0.02g