Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paste cu cartofi și varză

Foto Paste cu cartofi și varză

 

Recunoscută sub numele de pizzoccheri, rețeta este vedetă în regiunea italiană, Lombardia.
O rețetă delicioasă și simplă care merită să o încerci.  

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    250g cartofi roșii
•    225g  paste integrale (de preferat)
•    1 cățel de usturoi
•    2 lingurițe de ulei măsline extra-virgin
•    1 varză medie (curățată și tocată)
•    1 lingură unt
•    o jumătate de cană parmezan
•    piper și sare după gust


Cum prepari?

•    Spală cartofii și adaugă-i într-un vas cu apă rece. Adaugă o linguriță de sare și pune-i la foc mediu.
•    Fierbe pastele al dente, iar când sunt gata lasă-le la răcit și scurge-le.
•    Între timp încălzește uleiul de măsline cu usturoiul tocat mărunt. Mestecă ușor până când usturoiul începe să capete culoarea galben.
•    Adaugă în tigaie varza tăiată mărunt cu puțină sare și piper. Amestecă ușor timp de 2-3 minute sau până când varza s-a înmuiat.
•    Transferă pastele și cartofii fierți în tigaie alături de o jumătate de ceașcă de apă caldă.
•    Amestecă totul cu untul și parmezanul.
•    Condimentează după gust cu sare și piper. Se servește imediat.

Vei mai cere o porție.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
435.81 Kcal 19.17g 20.73g 44.26g