Sort results by
Sort results by

Paste cu cartofi și varză

Foto Paste cu cartofi și varză

 

Recunoscută sub numele de pizzoccheri, rețeta este vedetă în regiunea italiană, Lombardia.
O rețetă delicioasă și simplă care merită să o încerci.  

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    250g cartofi roșii
•    225g  paste integrale (de preferat)
•    1 cățel de usturoi
•    2 lingurițe de ulei măsline extra-virgin
•    1 varză medie (curățată și tocată)
•    1 lingură unt
•    o jumătate de cană parmezan
•    piper și sare după gust


Cum prepari?

•    Spală cartofii și adaugă-i într-un vas cu apă rece. Adaugă o linguriță de sare și pune-i la foc mediu.
•    Fierbe pastele al dente, iar când sunt gata lasă-le la răcit și scurge-le.
•    Între timp încălzește uleiul de măsline cu usturoiul tocat mărunt. Mestecă ușor până când usturoiul începe să capete culoarea galben.
•    Adaugă în tigaie varza tăiată mărunt cu puțină sare și piper. Amestecă ușor timp de 2-3 minute sau până când varza s-a înmuiat.
•    Transferă pastele și cartofii fierți în tigaie alături de o jumătate de ceașcă de apă caldă.
•    Amestecă totul cu untul și parmezanul.
•    Condimentează după gust cu sare și piper. Se servește imediat.

Vei mai cere o porție.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
435.81 Kcal 19.17g 20.73g 44.26g