Paste cu cartofi și varză
Recunoscută sub numele de pizzoccheri, rețeta este vedetă în regiunea italiană, Lombardia.
O rețetă delicioasă și simplă care merită să o încerci.
MASĂ PENTRU: 4
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 250g cartofi roșii
• 225g paste integrale (de preferat)
• 1 cățel de usturoi
• 2 lingurițe de ulei măsline extra-virgin
• 1 varză medie (curățată și tocată)
• 1 lingură unt
• o jumătate de cană parmezan
• piper și sare după gust
Cum prepari?
• Spală cartofii și adaugă-i într-un vas cu apă rece. Adaugă o linguriță de sare și pune-i la foc mediu.
• Fierbe pastele al dente, iar când sunt gata lasă-le la răcit și scurge-le.
• Între timp încălzește uleiul de măsline cu usturoiul tocat mărunt. Mestecă ușor până când usturoiul începe să capete culoarea galben.
• Adaugă în tigaie varza tăiată mărunt cu puțină sare și piper. Amestecă ușor timp de 2-3 minute sau până când varza s-a înmuiat.
• Transferă pastele și cartofii fierți în tigaie alături de o jumătate de ceașcă de apă caldă.
• Amestecă totul cu untul și parmezanul.
• Condimentează după gust cu sare și piper. Se servește imediat.
Vei mai cere o porție.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Glucide |
435.81 Kcal | 19.17g | 20.73g | 44.26g |