Sort by

Paste cu spanac și piept de pui

Foto Paste cu spanac și piept de pui

 

Pentru un prânz hrănitor îți propunem o rețetă numai bună pentru toată familia: paste cu spanac și piept de pui. 

Spanacul este o legumă care își are originea în Orient (Persia). Spanacul este foarte apreciat pentru conținutul ridicat de vitamine si minerale.
Iată o rețetă delicioasă și ușor de preparat care va fi cu siguranță pe placul celor mari și mici deopotrivă datorită simplității și savorii ingredientelor.
Această rețetă se prepară rapid și este la îndemâna oricui, chiar și a celor cu puțină experiență în bucătărie.
 

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 40 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    200g spanac proaspăt
•    1 lingură ulei
•    300g piept de pui
•    300ml lapte
•    2 linguri făină
•    1 ceapă de mărime medie
•    2 cepe verzi
•    2 căței usturoi
•    500g paste penne
•    3 linguri zeamă de lămâie
•    1 ardei gras roșu
•    busuioc tocat, sare, piper


Cum prepari?

•    Se toacă ceapa și usturioul, iar pieptul de pui și ardeiul se taie cuburi;
•    Se pune în tigaie pieptul de pui până începe să se rumenească, apoi se adaugă ceapă albă, usturoiul și piper și se lasă pe foc 5 minute, dupa care se adaugă făina;
•    După 1 minut se adaugă și laptele și se lasă să fiarbă 5 minute;
•    În paralel, se fierb pastele și spanacul separat, se scurg și se adaugă la amestecul de pui, după ce e gata;
•    La sfârșit, se pune ardeiul roșu, busuiocul, sucul de lămâie, ceapa verde și se condimentează după gust.  

După ce le-ai pus pe toate la un loc, amestecă bine, presară puțin parmezan și împarte în farfurii pentru toată lumea. Poftă bună!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
378.5kcal 30.2g 5.8g 50.6g