Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Pavlova cu căpșuni

Foto Pavlova cu căpșuni

 

Pavlova este un desert format din bezea crocantă la exterior și moale la interior, glazurată cu cremă de căpșuni și coacăze.
Această prăjitură și-a câștigat numele după ce a fost preparată pentru prima oară în anul 1926 în onoarea balerinei Anna Pavlova.

Un desert care arată bine și este delicios. Dacă vrei să îți surprinzi prietenii cu ceva dulce, încearcă bezeaua cu căpșuni.

MASĂ PENTRU: 6

GATA ÎN: 80 minute

DIFICULTATE: Curajos


Lista de ingrediente

•    4 albușuri de ou
•    250g zahăr
•    1 linguriță oțet din vin alb
•    1 linguriță făină de porumb
•    1 linguriță extract de vanilie
•    500g căpșuni
•    200g coacăze
•    3 linguri zahăr pudră
•    350ml frișcă  


Cum prepari?

•    Se preîncălzește cuptorul la 150°C;
•    Bate albușurile de ou spumă, apoi adaugă treptat zahăr până când spuma devine lucioasă;
•    Adaugă oțetul, esența de vanilie și făină de porumb;
•    Pe o hârtie de copt desenează cu un creion forma unei farfurii, apoi toarnă spuma de bezea pe hârtie, în interiorul cercului. Fă marginile mai ridicate decât mijlocul, formând astfel ca un crater din spumă;
•    Pune bezeaua la cuptor pentru 1 oră, apoi închide cuptorul și las-o să se răcească complet înăuntru;
•    Se taie 100g de căpșuni și 100g de coacăze, se adaugă 2 linguri de zahăr pudră și se pun la blender până se formează o pastă, care se trece apoi printr-o sită;
•    Se amestecă frișca cu zahărul pudră rămas și se unge bezeaua răcită;
•    Se așează fructele rămase peste frișcă și se toarnă deasupra sosul de fructe preparat.  

E gata de servit o bezea cu fructe apetisantă ce va stârni curiozitatea tuturor.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
208.23kcal 3.15g 15.71g 64.06g