Plăcintă cu înghețată și cafea
Te-ai obișnuit cu rețeta clasică de plăcintă pe care o știi de la mama sau bunica ta. Ți le amintești când întindeau foile, presărau umplutura peste și apoi rulau aluatul. Ce spui însă de o rețetă răcoroasă, dulce și cu aromă de cafea?
MASĂ PENTRU: 8
DIFICULTATE: Curajos
Lista de ingrediente
• un sfert de cană de sos de ciocolată pentru înghețată (topping)
• un blat de tartă gata preparată (22cm)
• 3 căni înghețată Aloma Syrup Vanilie cu Sirop Caramel
• un plic de budincă de ciocolată (170g)
• jumătate de cană de cafea NESCAFÉ Brasero rece
• un sfert de cană de lapte (rece)
• o cană și trei sferturi de frișcă
• o cană cremă de bezea
• un sfert de cană de fulgi de ciocolată semi-dulci
Cum prepari?
Întinde sosul de ciocolată (toppingul) peste blatul de tartă. Într-un vas mare amestecă bine înghețata, budinca, cafeaua și laptele până se omogenizează. Ia o lingură și toarnă amestecul peste tartă. Într-un alt vas amestecă încet frișca cu cremă de bezea. Când este gata întinde-o peste placintă, presară fulgii de ciocolată deasupra.
De-acum munca este gata, pune plăcinta la frigider și las-o să se așeze pentru câteva ore. Să ai poftă!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
688.5kcal | 9.5g | 28g | 85g |