Roșii umplute cu hrișcă la cuptor
Un preparat aspectuos ce poate fi servit drept garnitură, dar și drept fel principal. Roșiile umplute cu hrișcă sunt perfecte oricând, în special pentru perioada postului.
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 50 de minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 4 roșii medii
• sare, după gust
• o ceapă mică
• 2-3 linguri de ulei de măsline
• 1 cană de hrișcă fiartă
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• 1 lingură de busuioc tocat
• o jumătate de lingură de praf de usturoi
Cum prepari?
1. Pregătește mai întâi roșiile: după ce le speli bine, taie o felie subțire din partea de sus a acestora, apoi îndepărtează cu grijă miezul;
2. Într-o tigaie, încălzește ușor 2 linguri de ulei de măsline și adaugă ceapa tăiată mărunt;
3. Adaugă pulpa de la roșii și gătește totul până când lichidul s-a evaporat iar ceapa s-a înmuiat;
4. După ce ai luat tigaia de pe foc, adaugă hrișca, condimentele, pătrunjelul și busuiocul;
5. Umple cu grijă roșiile cu acest amestec, apoi lasă-le la cuptor în jur de 15-20 de minute la 180°C.
Bucură-te de acest fel deosebit care va colora masa de post!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
162.5kcal | 2.9g | 10.7g | 4.4g |