Salată de paste cu avocado și căpșuni
Un prânz fresh și ușor de preparat, perfect pentru zilele însorite.
MASĂ PENTRU: 8
GATA ÎN: 30 de minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 450g de paste farfalle (în formă de fundă)
• 200g de frunze de spanac
• 450g de căpșuni
• 2 avocado
• 3-4 frunze de mentă proaspătă
• 1 jumătate de lingură ulei de masline
• 1 jumătate de cană de oțet balsamic
• 3 linguri de miere
Cum prepari?
1. Pune pastele la fiert în apa sărată și gătește-le conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, poți pregăti celelalte ingrediente pentru salată;
2. Taie căpșunile în jumătate și avocado în cuburi mici;
3. Pentru a obține sosul perfect pentru această salată, vei încălzi oțetul balsamic și mierea într-o cratiță timp de 20 de minute. Atunci când sosul devine gros și rămâne pe spatele unei linguri, poți lua vasul de pe foc;
4. Într-un vas mai mare, adaugă spanacul, pastele, căpșunile, avocado și menta și amestecă ingredientele împreună, apoi adaugă sare și piper după gust;
5. Adaugă pe deasupra 2-3 linguri din sosul de oțet balsamic și uleiul de măsline. Amestecă totul din nou.
Un adevărat răsfăț!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
267kcal | 7.5g | 7.4g | 5.5g |