Sort by

Salată de toamnă cu brânză tofu și morcov

Foto Salată de toamnă cu brânză tofu și morcov

 

Salata de toamnă cu brânză tofu și morcov este un fel de mâncare foarte sănătos și nutritiv, perfect pentru cei care vor să încerce mâncăruri fără ingrediente de origine animală, dar nu vor să facă compromisuri în privința gustului. Alături de salata verde, broccoli, roșii, morcov și ceapă, unul dintre ingredientele care face ca această salată să fie atât de îndrăgită este tofu, cunoscut și sub numele de "brânză de soia".

O salată caldă numai bună pentru zilele de toamnă.

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 45 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    3 cupe de roșii cherry
•    3 buchete mari de broccoli
•    12 păstăi de fasole verde tăiate
•    2 morcovi tăiați felii în diagonal
•    o salată verde
•    3 fire de ceapă verde tocată fin
•    3 linguri ulei de măsline
•    1 lingură oțet din vin roșu
•    1 linguriță muștar Dijon (opțional)
•    1 linguriță sirop de arțar (opțional)
•    2/3 cană mălai
•    1/4 cană ierburi asortate proaspete tocate
•    250g de brânză tofu tăiată felii


Cum prepari?

1.    Sotează roșiile cherry într-o cratiță mică timp de 10 minute.
2.    Într-o tigaie înaltă adaugă broccoli, fasolea verde și morcovul. Pune apa și lasă la fiert timp de 15 minute până când legumele devin moi.
3.    Aranjează frunzele de salată pe patru farfurii.
4.    Într-un bol adaugă uleiul de măsline, oțetul, muștarul și siropul de arțar. Amesetecă-le până când obții un dressing omogen și cremos.
5.    Adaugă făină de mălai într-un bol și amestec-o cu ierburile proaspete. Tăvălește cuburile de brânză tofu prin amestecul de mălai și pune-le la sotat într-o tigaie pe foc până devin arămii.
6.    Adaugă legumele fierte, roșiile și brânza tofu. Asezonează cu dressing.

Delicios, ușor, de toamnă!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Fibre
267 kcal 11g 14.1g 8g