Socată
Nu există un răsfăț mai mare decât o băutură răcoritoare din flori de mai!
MASĂ PENTRU: 20
GATA ÎN: 1 oră
DIFICULTATE: Curajos
Lista de ingrediente
• 10 flori de soc
• 1kg de zahăr
• 3 lămâi
• 5g de drojdie
• 5l de apă plată
Cum prepari?
• Într-un vas separat topește zahărul împreună cu destulă apă încât să îl acoperi, apoi lasă amestecul să se răcească.
• Între timp, spală foarte bine lămâile și florile de soc. Dacă dorești, poți îndepărta coaja lămâilor înainte să le tai în felii groase.
• Adaugă drojdia, lămâile și florile de soc într-un recipient de 5l, cum ar fi un vas pe care îl poți acoperi sau un bidon, apoi toarnă peste ingrediente zahărul topit în apă.
• Completează cu apă plată până când recipientul tău s-a umplut și acoperă-l, însă nu complet! În următoarele două-trei zile, amestecă din când în când cu grijă.
• Băutura este gata după două-trei zile de fermentație, care este asigurată de drojdie.
• Strecoară socata în sticle mai mici pe care le vei ține la frigider.
• Servește în pahare pe care le-ai răcit înainte în congelator și decorează cu frunze de mentă și felii de lămâie.
Un deliciu!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
194.8kcal | 0g | 0g | 50.1g |