Sort by
Sort by

Somon glazurat fără gluten

Foto Somon glazurat fără gluten

 

Somon caramelizat cu garnitură de spanac? O încântare sănătoasă pentru papilele noastre gustative.

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 4

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Curajos


Lista de ingrediente

•    jumătate de cană de cidru de mere
•    o lingură și un sfert de miere de albine
•    4 bucăți de file de somon fără piele (170g fiecare)
•    o lingură ulei măsline
•    sare și piper
•    două lămâi
•    o lingură de unt
•    340g spanac proaspăt
•    o lingură și jumătate de vin alb


Cum prepari?

Preîncălzește cuptorul la 350°. Spală bine somonul și așează cele patru bucăți într-un vas încăpător. Între timp poți să pui cidrul de mere și mierea într-o cratiță și să dai la foc mediu. Lasă amestecul pe foc până se reduce la jumătate. Când este gata se ia de pe foc și se toarnă peste somon. Lasă totul să se odihnească timp de 10 minute.

În acest timp, pune uleiul de măsline într-o tigaie lărguță și lasă-l la foc mediu-ridicat. După ce au trecut cele 10 minute asezonează somonul cu sare și piper după gust și așează-l în tigaie. Lasă-l pe foc timp de două minute și stropește bucățile de pește cu amestecul de cidru și miere până când somonul începe să se caramelizeze ușor.

După ce ai prăjit în acest fel toate cele patru bucăți, toarnă și restul de cidru cu miere și zeama de lămâie. Transferă totul într-o tavă și lasă la cuptor pentru 6-8 minute. Ca să vezi dacă peștele este gata poți să îl încerci cu vârful unui cuțit: bucățele mici se vor rupe din el.

În vreme ce somonul este la cuptor pune untul la topit într-o tigaie înaltă, adaugă spanacul, sare și piper. Gătește spanacul un minut sau până când observi că frunzele încep să se înmoaie.

Toarnă vinul alb peste amestec și mai lasă pe foc pentru 1-2 minute. Când este totul gata încearcă să scurgi spanacul de lichid și împarte-l în patru porții. Aranjează pe farfurie: somon cu garnitură de spanac, decorat cu feliuțe de lămâie.
 

Te invităm cu noi la masă!

De-li-cios!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Carbohidrați Grăsimi
400kcal 50g 13g 36g