Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Supă cremă de spanac

Foto Supă cremă de spanac

 

Supa cremă de spanac este o mâncare lejeră, un aliment care răsfață corpul și mintea. 
Este felul de mâncare ideal mai ales în perioadele aglomerate când este frig, te întorci târziu de la serviciu și nu prea ai chef să gătești.
Supa cremă de spanac are o connsistență catifelată și este apetisantă, hrănitoare fără a fi grea și cu o aromă bogată: cea a spanacului, dar și a cartofilor, smântânii, miezului de nucă și al sucului de lămâie.

Dacă vrei o supă ușoară, dar sățioasă la prânz, îți povestim cum se face supa cremă de spanac. 

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 50 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    450g spanac proaspăt
•    50g unt
•    450ml bază pentru supă de legume (supă de legume clară)
•    600ml lapte
•    3 linguri smântană
•    1 ceapă de mărime medie
•    2 căței usturoi
•    1 cartof 
•    zeama de la jumătate de lămâie
•    miez de nucă   


Cum prepari?

•    Se taie mărunt ceapa și usturoiul, iar cartoful cubulețe;
•    Se pune untul la topit în tigaie și se călesc ceapa și usturoiul pentru 5-6 minute, apoi se adaugă cartoful și se amestecă până se înmoaie;
•    Se toarnă laptele în tigaie și se lasă până fierbe, apoi se adaugă zeama de lămâie și jumătate din spanac, se acoperă cu un capac și se lasă la foc până se înmoaie spanacul;
•    Se pune tot amestecul în blender, unde se mai adaugă și restul cantității de spanac și se amestecă până se omogenizează;
•    Se adaugă sare, piper și miez de nucă pisat, iar dacă e prea groasă compoziția, se adaugă supă de legume după gust.  

Toarnă supa în boluri și decorează cu smântână. Se poate servi cu crutoane pentru o masă mai sățioasă.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
405kcal 11.5g 27.5g 30.5g