Sort by
Sort by

Supă de praz și cartofi

Foto Supă de praz și cartofi

 

Ești pregătit să savurezi această supă de praz fără carne?

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 6

Icon Time

    GATA ÎN: 50 minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    500g praz
•    2 cepe
•    40g unt
•    2 linguri ulei de măsline
•    600g cartofi
•    2 căței de usturoi
•    1 supă de legume
•    1 lingură muștar Dijon boabe
•    1 linguriță sare
•    1/2  linguriță piper negru


Cum prepari?

•    Curăță și spală prazul și ceapa, curăță cartofii.
•    Taie prazul în inele subțiri, iar cartofii și ceapa în cubulețe.
•    Într-o tigaie încinge uleiul de măsline împreună cu untul și pune legumele.
•    Adaugă sare și condimentează cu piper negru. Gătește la foc mediu spre mare aproximativ 15 minute, amestecând frecvent.
•    Adaugă usturoiul pisat și gătește aproximativ un minut.
•    Pune muștarul și toarnă supa fierbinte. Lasă să fiarbă, redu focul și gătește încă 15 minute, până când se fac legumele.
•    Servește supa fierbinte cu pâine crocantă.
•    Pentru a garnisi, poți să folosești praz tăiat subțire pe lungime, prăjit în ulei până devine crocant.

Informații nutriționale per porție

Calorii Grăsimi Carbohidrați Proteine
264kcal 11g 42g 5g