Sort results by
Sort results by

Supă de praz și cartofi

Foto Supă de praz și cartofi

 

Ești pregătit să savurezi această supă de praz fără carne?

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 6

Icon Time

    GATA ÎN: 50 minute

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    500g praz
•    2 cepe
•    40g unt
•    2 linguri ulei de măsline
•    600g cartofi
•    2 căței de usturoi
•    1 supă de legume
•    1 lingură muștar Dijon boabe
•    1 linguriță sare
•    1/2  linguriță piper negru


Cum prepari?

•    Curăță și spală prazul și ceapa, curăță cartofii.
•    Taie prazul în inele subțiri, iar cartofii și ceapa în cubulețe.
•    Într-o tigaie încinge uleiul de măsline împreună cu untul și pune legumele.
•    Adaugă sare și condimentează cu piper negru. Gătește la foc mediu spre mare aproximativ 15 minute, amestecând frecvent.
•    Adaugă usturoiul pisat și gătește aproximativ un minut.
•    Pune muștarul și toarnă supa fierbinte. Lasă să fiarbă, redu focul și gătește încă 15 minute, până când se fac legumele.
•    Servește supa fierbinte cu pâine crocantă.
•    Pentru a garnisi, poți să folosești praz tăiat subțire pe lungime, prăjit în ulei până devine crocant.

Informații nutriționale per porție

Calorii Grăsimi Carbohidrați Proteine
264kcal 11g 42g 5g