Supă de praz și cartofi
Ești pregătit să savurezi această supă de praz fără carne?
MASĂ PENTRU: 6
GATA ÎN: 50 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 500g praz
• 2 cepe
• 40g unt
• 2 linguri ulei de măsline
• 600g cartofi
• 2 căței de usturoi
• 1 supă de legume
• 1 lingură muștar Dijon boabe
• 1 linguriță sare
• 1/2 linguriță piper negru
Cum prepari?
• Curăță și spală prazul și ceapa, curăță cartofii.
• Taie prazul în inele subțiri, iar cartofii și ceapa în cubulețe.
• Într-o tigaie încinge uleiul de măsline împreună cu untul și pune legumele.
• Adaugă sare și condimentează cu piper negru. Gătește la foc mediu spre mare aproximativ 15 minute, amestecând frecvent.
• Adaugă usturoiul pisat și gătește aproximativ un minut.
• Pune muștarul și toarnă supa fierbinte. Lasă să fiarbă, redu focul și gătește încă 15 minute, până când se fac legumele.
• Servește supa fierbinte cu pâine crocantă.
• Pentru a garnisi, poți să folosești praz tăiat subțire pe lungime, prăjit în ulei până devine crocant.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Grăsimi | Carbohidrați | Proteine |
264kcal | 11g | 42g | 5g |