Sort by

Supă de sfeclă roșie cu crutoane și brânză de capră

Foto Supă de sfeclă roșie cu crutoane și brânză de capră

 

Două gusturi deosebite care merg foarte bine împreună.
 

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 25 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

Pentru supă:
•    500g de sfeclă roșie fiartă;
•    1 ceapă mare;
•    1 cățel de usturoi;
•    2 linguri de ulei de măsline;
•    1 lingură de oțet balsamic;
•    750ml de supă de legume.

Pentru crutoane:
•    4 felii de baghetă;
•    ulei de măsline;
•    un cățel de usturoi;
•    1 tub de brânză de capră;
•    4 frunze de salvie feliate.


Cum prepari?

1.    Preîncălzește cuptorul la 200°C.
2.    Toacă ceapa și călește-o în ulei de măsline. Pune-o într-o tigaie lărguță și amestecă timp de 10 minute.
3.    În timp ce se gătește ceapa poți pregăti crutoanele. Unge feliile de pâine pe ambele părți cu ulei de măsline și pune-le în cuptor pentru 10 minute. Lasă-le până devin crispy.
4.    Când ceapa începe să se înmoaie, adaugă usturoiul tăiat în tigaie și amestecă ușor pentru un minut. Adaugă sfecla, supa de legume și oțetul balsamic. Lasă-le să fiarbă pentru câteva minute.
5.    Dă supa prin blender până devine cremoasă.
6.    Asezonează feliile de pâine cu usturoi și apoi pune feliuțe de brânză de capră peste. Presară frunzele de salvie și puțin ulei de măsline peste pâine.
7.    Pune feliile de baghetă înapoi în cuptor timp de câteva minute, până când brânza începe să se topească.
8.    Toarnă supa în boluri și pune câteva crutoane sau bucăți de brânză deasupra fiecărei farfurii.
 
Delicios, sănătos, de toamnă...

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Fibre
158 kcal 7g 9.3g 3.4g