Sort by

Supă din morcovi copți și linte roșie

Supa din morcovi copti si linte rosie

 

Savurează această rețetă fresh de supă de morcovi cu linte roșie și legume.

MASĂ PENTRU: 4

GATA ÎN: 70 minute

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 2 lingurite de semințe de chimion
  • ½ lingurițe fulgi de chili 
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 600g morcovi curățați
  • 100g țelină curățată
  • 150g linte roșie curățată
  • 1l supă de legume fierbinte
  • 200ml lapte proaspăt
  • 4 lingurițe MAGGI Secretul Gustului Legume

Pentru servire:

  • iaurt degresat 
  • pâine pentru servire
  • pătrunjel

Cum prepari?

  1. Taie morcovii și țelina în bucăți mari, relativ uniforme, și pune-le într-o tavă de copt.
  2. Unge-le cu ulei de măsline și adaugă MAGGI Secretul Gustului Legume. Amestecă bine.
  3. Bagă-le apoi în cuptorul preîncălzit la 220 grade, timp de 35 minute, până când încep să se caramelizeze. 
  4. Într-o tigaie uscată trage semințele de chimion și fulgii de chili și păstrează jumătate pentru decor. Cealaltă jumătate o vei adăuga în supă.
  5. Toarnă supa de legume fierbinte într-o cratiță, adaugă lintea, legumele coapte și condimentele și pune-le la fiert. Fierbe-le la foc mic timp de 20 minute, până când se înmoaie lintea. Ia oala de pe foc, toarnă laptele și amestecă.
  6. Pasează totul și servește supa în 4 boluri de mărime medie. În fiecare porție adaugă iaurtul și condimentele rămase, pe care le-ai pisat anterior într-un mojar. 
  7. Dacă vrei un gust și mai fresh, adaugă frunze de pătrunjel proaspăt.
  8. Servește supa de morcovi și linte cu pâine.

Informații nutriționale per porție

Calorii Grăsimi Carbohidrați Proteine
222kcal 11g 25g 7g