Supă din morcovi copți și linte roșie
Savurează această rețetă fresh de supă de morcovi cu linte roșie și legume.
MASĂ PENTRU: 4
GATA ÎN: 70 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
- 2 lingurite de semințe de chimion
- ½ lingurițe fulgi de chili
- 2 linguri ulei de măsline
- 600g morcovi curățați
- 100g țelină curățată
- 150g linte roșie curățată
- 1l supă de legume fierbinte
- 200ml lapte proaspăt
- 4 lingurițe MAGGI Secretul Gustului Legume
Pentru servire:
- iaurt degresat
- pâine pentru servire
- pătrunjel
Cum prepari?
- Taie morcovii și țelina în bucăți mari, relativ uniforme, și pune-le într-o tavă de copt.
- Unge-le cu ulei de măsline și adaugă MAGGI Secretul Gustului Legume. Amestecă bine.
- Bagă-le apoi în cuptorul preîncălzit la 220 grade, timp de 35 minute, până când încep să se caramelizeze.
- Într-o tigaie uscată trage semințele de chimion și fulgii de chili și păstrează jumătate pentru decor. Cealaltă jumătate o vei adăuga în supă.
- Toarnă supa de legume fierbinte într-o cratiță, adaugă lintea, legumele coapte și condimentele și pune-le la fiert. Fierbe-le la foc mic timp de 20 minute, până când se înmoaie lintea. Ia oala de pe foc, toarnă laptele și amestecă.
- Pasează totul și servește supa în 4 boluri de mărime medie. În fiecare porție adaugă iaurtul și condimentele rămase, pe care le-ai pisat anterior într-un mojar.
- Dacă vrei un gust și mai fresh, adaugă frunze de pătrunjel proaspăt.
- Servește supa de morcovi și linte cu pâine.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Grăsimi | Carbohidrați | Proteine |
222kcal | 11g | 25g | 7g |