Tartă cu gutui și mere
Tarta cu mere și gutui are un plus imens: poate fi atât un desert cu aspect rustic, cât și unul extrem de sofisticat. Pe scurt, nu poți da greș cu ea!
MASĂ PENTRU: 8
GATA ÎN: 100 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
• 900g gutui
• 750g mere
• 175g gem de caise
• 100g zahăr
• 500g foitaj
• făină pentru pudrat
• unt pentru uns
• smântână grasă pentru servit
Cum prepari?
1. Curăță de coajă și cotor și feliază gutuile.
2. Pune gutuile într-o cratiță la fiert împreună cu 75g de zahăr și 3-4 linguri de apă pentru aprox. 20 minute.
3. Când gutuile sunt moi, fă-le piure cu furculița. Lasă-le la răcit.
4. Pudreză masa cu făină și întinde deasupra foaia de foietaj. Taie un cerc cu diametrul de 30cm.
5. Transferă foietajul într-o tavă unsă cu unt și înțeapă foaia de aluat cu o furculiță ici-colo.
6. Întinde piureul de gutui deasupra, lăsând marginile libere. Lasă la frigider pentru 30 minute.
7. Înlătură coaja și cotoarele de la mere și taie-le în felii subțiri.
8. Aranjează feliile de mere pe tartă formând un cerc și apoi presară din abundență zahărul rămas deasupra.
9. Coace tarta la cuptor timp de 30 minute la 200°C.
10. Amestecă gemul de caise cu 1 lingură de apă și încălzește-l puțin la microunde. Strecoară gemul și unge generos tarta pe deasupra cu sosul rezultat.
11. Servește cald cu o lingură de smântână deasupra.
Gutuile sunt cele care dau tartei gustul acela lemnos și parfumat. Nu sări peste ele!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Carbohidrați |
413kcal | 4.3g | 14.8g | 69.8g |