Sort by
Sort by

Tarta cu spanac si telemea

Tarta cu spanac si telemea

 

Ușor de preparat și de servit, tartă cu spanac și telemea poate fi un mic dejun gustos sau, alături de o salată fresh, alcătuiește un prânz ușor.

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 6

Icon Time

 GATA ÎN: 45 minute

Icon Difficulty

 DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 1kg spanac
  • 300g telemea
  • 250g făină
  • 125g unt
  • 40ml apă rece
  • 4 ouă
  • 100ml smântână
  • 100ml lapte
  • Maggi Secretul Gustului Legume  

Cum prepari?

  1. Se face aluatul de tartă amestecând untul cu făina, cu un gălbenuș de ou și apă rece, se frământă până se formează o bilă de aluat pe care o punem la frigider cât să se răcească și să se întărească puțin. Îl întindem și îl așezăm într-o tavă, pe care o punem din nou la frigider câteva minute, apoi o bagăm la copt pentru 15-20 de minute.
  2. Între timp, se curăță spanacul și se spală cu atenție și se pune o oală cu apă la fiert.
  3. Se pune spanacul în apa clocotită, iar după 5 minute se scoate și se taie.
  4. Cele 3 ouă rămase se bat bine, se amestecă cu laptele și smântână, apoi se adaugă spanacul tăiat, sare, piper și o linguriță de MAGGI Secretul Gustului Legume.
  5. Jumătate din cantitatea de brânză se taie cuburi și se adaugă în compoziție.
  6. Amestecul se pune în forma de copt peste aluat, iar deasupra se presară restul de brânză tăiată cuburi.
  7. Se pune la cuptor 25 de minute.  

Se servește caldă sau reîncălzită cu sos de roșii cu busuioc sau cu o salată proaspătă. Și așa ai asigurat rapid o masă delicioasă pentru toată familia.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Glucide
588.2kcal 23.25g 37.23g 39.8g