Tartă cu spanac și telemea
Ușor de preparat și de servit, tartă cu spanac și telemea poate fi un mic dejun gustos sau, alături de o salată fresh, alcătuiește un prânz ușor.
MASĂ PENTRU: 6
GATA ÎN: 45 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
- 1kg spanac
- 300g telemea
- 250g făină
- 125g unt
- 40ml apă rece
- 4 ouă
- 100ml smântână
- 100ml lapte
- Maggi Secretul Gustului Legume
Cum prepari?
- Se face aluatul de tartă amestecând untul cu făina, cu un gălbenuș de ou și apă rece, se frământă până se formează o bilă de aluat pe care o punem la frigider cât să se răcească și să se întărească puțin. Îl întindem și îl așezăm într-o tavă, pe care o punem din nou la frigider câteva minute, apoi o bagăm la copt pentru 15-20 de minute.
- Între timp, se curăță spanacul și se spală cu atenție și se pune o oală cu apă la fiert.
- Se pune spanacul în apa clocotită, iar după 5 minute se scoate și se taie.
- Cele 3 ouă rămase se bat bine, se amestecă cu laptele și smântână, apoi se adaugă spanacul tăiat, sare, piper și o linguriță de MAGGI Secretul Gustului Legume.
- Jumătate din cantitatea de brânză se taie cuburi și se adaugă în compoziție.
- Amestecul se pune în forma de copt peste aluat, iar deasupra se presară restul de brânză tăiată cuburi.
- Se pune la cuptor 25 de minute.
Se servește caldă sau reîncălzită cu sos de roșii cu busuioc sau cu o salată proaspătă. Și așa ai asigurat rapid o masă delicioasă pentru toată familia.
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Grăsimi | Glucide |
588.2kcal | 23.25g | 37.23g | 39.8g |