Sort by
Sort by

Tarte cu ganache de ciocolată și flori de salcâm

Foto Tarte cu ganache de ciocolată și flori de salcâm

 

Un desert simplu de făcut, care va impresiona prin gust, dar și prin aspect.

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 5

Icon Time

    GATA ÎN: 6 ore

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

Blat: 
•    113g făină de spelta
•    75g unt
•    25g ou bătut
•    50g zahăr de cocos sau brun
•    sare
•    1 lingură cacao

Ganache:
•    138ml smântână de gătit
•    75ml lichior de cafea
•    175g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    38g unt
•    sare
•    2 lingurițe zahăr de cocos sau brun

Decor:
•    căpșuni proaspete
•    flori de salcâm
•    Nestlé Dessert Noir


Cum prepari?

1.    Într-un bol, adaugă făina, cacao, untul, oul bătut, zahărul și un praf de sare, apoi frământă un aluat rapid cu mâinile, pe care îl vei înfășura în folie alimentară și îl vei da la rece pentru o oră.
2.    Între timp, preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și după timpul de răcire al aluatului, presară puțină făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul din care vei tăia forme rotunde.
3.    Transferă bucățile de aluat în formele de tartă și pentru a evita ca aluatul să crească, înțeapă formele cu o furculiță sau acoperă fiecare formă cu hârtie de copt și câteva boabe de orez sau fasole.
4.    Pune formele la cuptor pentru 15 minute, apoi scoate hârtia de copt și mai lasă tartele încă 7-8 minute, apoi răstoarnă tartele și, între timp, te poți apuca de ganache.
5.    Încălzește smântâna, zahărul, lichiorul și un praf de sare.
6.    De îndată ce amestectul fierbe, ia-l de pe foc și adaugă ciocolata tăiată mărunt și las-o să se topească singură. După 5 minute, amestecă ușor cu o spatulă până se dizolvă ciocolata.
7.    Toarnă ganache-ul peste tartele răcite.
8.    Acestea au nevoie de cel puțin 4-5 ore la rece, dar peste noapte este ideal.

Tartele vor fi gata de servit după ce le decorezi cu căpșuni proaspete, flori de salcâm și fulgi de ciocolată Nestlé Dessert Noir!

Rețetă trimisă de Isabela Spătaru în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
579.3kcal 8.1g 34.1g 26.7g