Tocăniță de post cu legume la cuptor
Sigur îți aduci aminte de tocănița de cartofi a mamei...Ce spui de o reintepretare a clasicei tocănițe de cartofi făcută la tigaie?
Tocănița de legume este unul dintre felurile de mâncare potrivite pentru cei ce țin post, sunt vegetarieni sau vegani.
Iată o rețetă de post cu legume și cartofi ce aduc un aport de vitamine, ușor de preparat dar deosebit de gustoasă. Te invităm să încerci rețeta propusă de noi!
MASĂ PENTRU: 6
GATA ÎN: 80 minute
DIFICULTATE: Relaxat
Lista de ingrediente
- 150ml ulei de măsline extra-virgin
- 1 vânătă mare
- 1 ceapă mare
- 3 caței de usturoi
- 800g cartofi mari
- 6 roșii medii
- 5 dovlecei
- 12 roșii cherry
- 300g pastă de roșii
- 1 lingură oregano uscat
- 2 linguri pătrunjel
- 1 lingură MAGGI Secretul Gustului Legume
Cum prepari?
- Preîncălzește cuptorul la 220C.
- Pregătește legumele: taie vânăta în jumătate și apoi în felii subțiri, toacă usturoiul, taie cartofii în cuburi, roșiile feliuțe și dovleceii felii rotunde.
- Pune puțin ulei într-o tigaie înaltă și sotează vânăta timp de 5-7 minute. Când prinde o crustă galbenă este gata. Transferă vânăta într-o oală înaltă.
- Pune ceapa și usturoiul în tigaie și călește-le timp de 5 minute. Când sunt gata, transferă-le în oală în care este și vânăta.
- Adaugă cartofii cuburi, roșiile, dovleceii și pasta de roșii în oală. Pune 200ml de apă în recipient, oregano și pătrunjel. Asezonează cu sare, piper și adaugă o lingură de MAGGI Secretul Gustului Legume. Amestecă bine ingredientele între ele și adaugă uleiul de măsline rămas.
- Pune totul la copt într-o tavă și lasă tocănița la cuptor pentru 20-30 de minute. Nu scoate tocănița din cuptor atunci când vezi că legumele sunt moi și coapte, mai lasă-le un pic să se răcească.
O bunătate ca la mama acasă!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
379 kcal | 7.5g | 243g | 32.5g |