Sort by
Sort by

Tocăniță de post cu legume la cuptor

Tocanita de post cu legume la cuptor

 

Sigur îți aduci aminte de tocănița de cartofi a mamei...Ce spui de o reîntepretare a clasicei tocănițe de cartofi făcută la tigaie?

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 6

Icon Time

 GATA ÎN: 80 minute

Icon Difficulty

 DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

  • 150ml ulei de măsline extra-virgin
  • 1 vânătă mare
  • 1 ceapă mare
  • 3 caței de usturoi
  • 800g cartofi mari
  • 6 roșii medii
  • 5 dovlecei
  • 12 roșii cherry
  • 300g pastă de roșii
  • 1 lingură oregano uscat
  • 2 linguri pătrunjel
  • 1 lingură MAGGI Secretul Gustului Legume

Cum prepari?

  1. Preîncălzește cuptorul la 220C.
  2. Pregătește legumele: taie vânăta în jumătate și apoi în felii subțiri, toacă usturoiul, taie cartofii în cuburi, roșiile feliuțe și dovleceii felii rotunde.
  3. Pune puțin ulei într-o tigaie înaltă și sotează vânăta timp de 5-7 minute. Când prinde o crustă galbenă este gata. Transferă vânăta într-o oală înaltă.
  4. Pune ceapa și usturoiul în tigaie și călește-le timp de 5 minute. Când sunt gata, transferă-le în oală în care este și vânăta.
  5. Adaugă cartofii cuburi, roșiile, dovleceii și pasta de roșii în oală. Pune 200ml de apă în recipient, oregano și pătrunjel. Asezonează cu sare, piper și adaugă o lingură de MAGGI Secretul Gustului Legume. Amestecă bine ingredientele între ele și adaugă uleiul de măsline rămas.
  6. Pune totul la copt într-o tavă și lasă tocănița la cuptor pentru 20-30 de minute. Nu scoate tocănița din cuptor atunci când vezi că legumele sunt moi și coapte, mai lasă-le un pic să se răcească.

O bunătate ca la mama acasă!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
379 kcal 7.5g 243g 32.5g