Sort by

Tort cu morcovi și glazură de ciocolată

Foto Tort cu morcovi și glazură de ciocolată

 

Ce zici de o combinație desăvârșită care sigur te va surprinde?

MASĂ PENTRU: 8

GATA ÎN: 4 ore

DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    200g făină (100g albă, 100g integrală)
•    3 ouă
•    2 morcovi rași
•    3 linguri zahăr de cocos
•    150ml ulei
•    1 pumn stafide
•    2 pumni miez de nucă tăiată grosier
•    coaja de la 1 portocală
•    5 linguri iaurt
•    1 plic praf de copt
•    un vârf de sare
•    o linguriță bicarbonat de sodiu
•    o linguriță de scorțișoară
•    jumătate de linguriță de: nucșoară, ghimbir pudră, cardamom
•    o tabletă de ciocolată Nestlé Dessert Noir


Cum prepari?

1.    Pune într-un bol făina, stafidele, miezul de nucă, praful de copt, un vârf de sare, o linguriță bicarbonat de sodiu, o linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de nucșoară, ghimbir pudră și cardamom, apoi amestecă.
2.    Într-un alt bol, bate cele 3 ouă împreună cu zahărul și uleiul, apoi adaugă-le peste ingredientele uscate. Amestecă, apoi adaugă pe rând morcovii și cele 5 linguri de iaurt.
3.    Pune hârtie de copt într-o tavă cu pereți detașabili (diametru de 26cm), unge-o cu puțin ulei, apoi toarnă toată compoziția în tavă și bag-o în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii. Scoate tava și lasă să se răcească pentru o oră. După ce s-a racit e timpul să faci glazura.
4.    Topește tableta de ciocolată Nestlé Dessert Noir la bain-marie până devine lichidă. Pune ciocolata topită peste tortul de morcovi, apoi nivelează frumos pe toată suprafața, având grijă să ajungă și pe margini.
5.    Decorează cu miez de nucă și coajă de portocală. Ține tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi servește.
Pur și simplu delicios!
 
Rețetă trimisă de Nicoleta Catargiu în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
421.4kcal 18g 37.1g 24.6g