Sort by
Sort by

Tort de ciocolată fără coacere

Foto Tort de ciocolată fără coacere

 

Căpșuni, ciocolată, frișcă, mousse, biscuiți...Dacă le pui pe toate la un loc obții un tort care nu necesită coacere.

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 10

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Curajos


Lista de ingrediente

•    250g biscuiți de cacao
•    125g unt
•    1 lingură făină
•    700ml frișcă lichidă
•    2 plicuri de întăritor de frișcă
•    300g ciocolată Nestle Dessert Noir
•    o esență de vanilie
•    200g fructe proaspete


Cum prepari?

Baza
Pune într-un blender biscuiții de cacao, o lingură de făină și untul. Amestecă bine și apoi întinde compoziția pe o foaie de copt, așezată într-o tavă rotundă (cu diametrul de 22cm și înălțime de 6cm). Așează blatul la frigider timp de 30 de minute.

Mousse
Bate 400ml de frișcă lichidă cu întăritorul până obții consistența dorită. Pregătește la bain-marie 200g ciocolată Nestlé Dessert Noir împreună cu o linguriță de esență de vanilie și 300ml de frișcă. După ce se topește ciocolata și amestecul este omogen, lasă-l la răcit 15 minute și apoi încorporează ¾ din frișca bătută. Toarnă compoziția peste blat.

Crema
Crema de deasupra se pregătește cu 100g de ciocolată Nestle Dessert și 100ml de frișcă bătută anterior cu întăritor. Pune și aceste ingrediente la bain-marie și amestecă-le încet. Pune crema obținută peste mousse, apoi ține tortul la frigider peste noapte.

Pentru mai multă savoare servește-l cu fructe de sezon (căpșuni, coacăze, zmeură).

Să-l savurezi fără regrete!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
537kcal 4g 33.4g 35g