Sort by
Sort by

Tort de post cu sfeclă

Foto Tort de post cu sfeclă

 

Ce spui de un tort savuros și aspectuos, pe care îl poți adapta pentru perioadele de post?

Icon Portion

 MASĂ PENTRU: 10

Icon Time

    GATA ÎN: 2 ore

Icon Difficulty

    DIFICULTATE: Relaxat


Lista de ingrediente

•    175g sfeclă fiartă
•    100ml ulei măsline
•    175g zahăr cocos
•    200g făină
•    1 plic praf de copt
•    3 linguri cacao
•    250ml lapte gros cocos
•    esență de vanilie
•    un pumn migdale
•    100g ciocolată Nestlé Dessert Noir


Cum prepari?

1.    Într-un robot, adaugă sfecla fiartă, 100ml de ulei de măsline, 175g de zahăr cocos, 200g de făină, 1 plic praf de copt, 3 linguri de cacao, o cutie de 200ml de lapte de cocos, esența de vanilie și un pumn de migdale tocate grosier.
2.    După ce ai amestecat bine aceste ingrediente, coace amestecul într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină până când trece testul scobitorii.
3.    Între timp, pregătește glazura topind ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie împreună cu o lingură de unt, apoi adaugă 50ml de lapte de cocos și omogenizează totul.
4.    Toarnă amestecul peste prăjitură și lasă totul să se răcească, apoi decorează cu orice îți dorești!

Nu uita să savurezi alături de cei dragi!
 
Rețetă trimisă de Roxana Daiciuelscu în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
351.9kcal 4.1g 19.3g 24.3g