Sort by

Zacuscă de vinete

Foto Zacuscă de vinete

 

Nimic nu se compară cu o zacuscă de vinete bună, aromată și catifelată. O mâncare ce-ți aduce mereu aminte de cuvântul magic acasă.

MASĂ PENTRU: 12

GATA ÎN: 180 minute 

DIFICULTATE: Curajos


Lista de ingrediente

•    3 kg vinete negre
•    1½ kg ceapă
•    2 kg ardei grași sau gogoșari roșii
•    2l bulion de roșii
•    500ml ulei de floarea soarelui
•    4-5 frunze de dafin
•    2 linguri MAGGI Secretul Gustului Legume
•    2 linguri sare
•    1 lingură piper


Cum prepari?

1.    Coace vinetele pe grătar, tablă, în tigaie sau la cuptor, în funcție de ce dispui. Înțeapă-le înainte de a le pune la copt pentru a nu exploda din cauza sucului și a aerului cald din interior.
2.    Coace și ardeii la fel ca pe vinete, până când observi că li s-a carbonizat coaja și sunt moi.
3.    Curață vinetele de coajă, cotor și scurge-le bine de lichid. Îndepărtează pielița și semințele de pe ardeii copți.
4.    Toacă ceapa mărunt sau fideluță, taie ardeii fâșii iar vinetele toacă-le cu un cuțit de lemn sau ceramică.
5.    Pune un ceaun sau o oală mare pe foc și încinge uleiul. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă.
6.    Adaugă ardeii copți peste ceapă, amestecă și lasă să dea în clocot.
7.    Adaugă vinetele tocate. Amestecă și lasă 10 minute la fiert.
8.    Toarnă bulionul în oală și presară sarea, MAGGI Secretul Gustului Legume, piperul și frunzele de dafin. Amestecă bine.
9.    Lasă legumele să fiarbă la foc mic și acoperă oala cu un capac pus pe o parte care să lase aerul cald să iasă.
10.    Amestecă din 10 în 10 minute și ai grijă să nu se prindă. Lasă la fiert 2 ore.
11.    Gustă de sare și piper, asezonează dacă mai este nevoie, amestecă și stinge focul.
12.    Servește cald sau din borcane vidate ținute la rece.

Servește zacusca de vinete ca gustare rapidă pe pâine sau ca garnitură la masă cu cei dragi.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Grăsimi Carbohidrați
577.5kcal 8.2g 43.2g 28.4g