Sort by
Sort by

Abordarea integrată a gestionării resurselor de apă

Abordarea holistica a abordarii gerstionarii apei - valuri de apă

Pe măsură ce schimbările climatice și populația evoluează, disponibilitatea apei curate și sigure este sub presiune. Stresul hidric, în cazul în care cererea depășește cantitatea de apă de calitate disponibilă, este, de asemenea, o provocare în creștere.

Producția de alimente și băuturi se bazează pe apă. Depindem de ea în întregul nostru lanț de aprovizionare agricolă și operațiuni și recunoaștem rolul nostru în protejarea, restaurarea și regenerarea surselor de apă. Reducem cantitatea de apă în fabricile noastre, ajutăm fermierii să introducă practici durabile și creștem accesul la apă potabilă și igienă în comunitățile din apropierea operațiunilor noastre și a locurilor de proveniență a materiilor prime. În mod deosebit, categoria noastră de apă, Nestlé Waters,  și-a asumat rolul de conducător pentru  regenerarea ciclului apei, contribuind la crearea unui impact pozitiv asupra circuitului său în natură până în 2025.

6 milioane m3 
2.3 milioane m3 
21

Abordarea integrată a gestionării resurselor de apă la nivelul companiei Nestlé

Deși stresul hidric este o problemă în multe părți ale planetei, impactul este adesea resimțit la nivel local de comunitățile și fermierii care cultivă ingredientele utilizate în produsele noastre.  Abordarea noastră în ceea ce privește administrarea apei trebuie să fie locală sau bazată și pe context.

Aplicăm o foaie de parcurs în trei pași, de la nivelul local al bazinului hidrografic, la nivel extins: respectarea reglementărilor legislative ca cerință minimă, urmată de „excelență”  în gestionarea resurselor de apă și acțiunea colectivă de-a lungul peisajelor.

Managementul integrat al resurselor de apă la Nestlé

Scopul nostru este de a adopta o abordare integrată a gestionării resurselor de apă, care să ia în considerare operațiunile noastre, afacerea noastră cu apă îmbuteliată, lanțurile noastre de aprovizionare agricole și comunitățile afectate în întreaga lume.

 • Fabrici
  Ne străduim în mod continuu să îmbunătățim economisirea apei în fabricile Nestlé prin monitorizarea eficienței apei și calității apei pe care o deversăm. Ne propunem să reducem utilizarea apei în fabricile noastre cu 6 milioane m3 între 2021 și 2023.
  Fabrici
 • Angajamentul Nestlé Waters
  Activitatea noastră va avansa regenerarea ciclului apei, contribuind la crearea unui impact pozitiv asupra circuitului său în natură oriunde dezvoltăm activități comerciale.
  Angajamentul Nestlé Waters
 • Agricultură
  Colaborăm cu furnizorii și fermierii noștri pentru a promova și implementa practici mai bune de gestionare a apei în zonele cu stres hidric. Acest lucru are ca scop nu numai protejarea bazinelor hidrografice și conservarea resurselor de apă, ci și regenerarea și restabilirea ciclurilor de apă în zonele în care ne desfășurăm activitatea.
  Agricultură
 • Comunități
  Credem că întreprinderile pot ajuta oamenii să aibă acces la surse de apă sigure. Planul nostru Human Rights Salient Issue Action Plan plasează apa, igiena și salubritatea (WASH) în centrul programului nostru de gestionare a apei și își propune să prevină riscurile AWS în operațiunile noastre și în lanțul nostru de aprovizionare.
  Comunități
 • Parteneriate și activități de advocacy
  Lucrăm împreună cu părțile interesate locale și globale pentru a aborda provocările comune cum ar fi protejarea bazinelor hidrografice și controlul eroziunilor.
  Parteneriate și activități de advocacy

Extinderea eforturilor dincolo de propriile noastre operațiuni de gestionare a resurselor de apă

Schimbările climatice, consumul mai mare de apă, urbanizarea în creștere și infrastructura deteriorată sunt unii dintre factorii care contribuie la deteriorarea ciclului natural al apei. Aceste tendințe interferează cu predictibilitatea precipitațiilor și disponibilitatea apei curate. În plus, temperaturile în creștere și fenomenele meteorologice extreme provoacă mai multe inundații și secete.

Ne vom extinde eforturile actuale de a gestiona apa în mod durabil, dincolo de operațiunile noastre și vom extinde colaborările cu partenerii pentru a identifica și sprijini soluțiile la nivel local.

CEO Water Mandate

Suntem membri ai CEO Water Mandate, o inițiativă a Pactului Global al ONU care unește liderii de afaceri în domeniul apei, igienei și Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Colaborarea cu AWS  

Nestlé este membru al Alliance for Water Stewardship (AWS). Reprezentanții noștri au contribuit, de asemenea, la activitatea Consiliului AWS și fac parte din Comitetul Tehnic AWS.

Nespresso colaborează cu organizații locale din Brazilia

În 2013, Nespresso a început să lucreze cu International Union for Conservation of Nature  și cu ONG-ul IPE din Brazilia (Instituto de Pesquisas Ecológicas) pentru a lansa Consorțiul Cerrado Waters.  Una din opt cești de cafea consumate în lume conține cafea din regiunea Cerrado, care asigură, de asemenea, apă pentru aproximativ 40% din populația Braziliei.    

Este de remarcat faptul că gestionarea apei a devenit o provocare. Zona are parte de multe precipitații în timpul iernii și foarte puține în timpul verii secetoase. Schimbările climatice exacerbează aceste fenomene meteorologice. Consorțiul asigură expertiza și finanțarea necesare pentru inițiative care abordează riscurile, precum plantarea copacilor, contribuind și la reunirea comunității agricole la nivel mai extins. 

Nestlé Waters este un gardian al resurselor unice de apă și lucrează pentru a pune la dispoziția tuturor apă curată și sigură.

Landscape Enterprise Networks din Marea Britanie

În 2022, am început un proiect peisagistic în regiunea East Anglia, Marea Britanie, ca parte a Landscape Enterprise Networks. Această inițiativă de regenerare holistică își propune să aibă un impact pozitiv asupra calității apei prin plantarea de culturi de acoperire și alte activități de agricultură regenerativă la nivel peisagistic. 

apă care se rostogolește peste pietre

Privind către viitor

Abordarea noastră strategică în domeniul gestionării resurselor de apă în agricultură își propune să sprijine obiectivul nostru Net zero, precum și ambiția de a obține până în 2030, 50% din ingredientele noastre cheie, prin metode agricole regenerative. Abordarea se concentrează pe două domenii-cheie:

1. Construirea pe fundațiile deja existente. Specialiștii noștri în agronomie continuă să instruiască fermierii de-a lungul lanțurilor noastre de aprovizionare cu privire la bunele practici de gestionare a apei. De asemenea, luăm măsuri în cazul în care am identificat activități de conservare a bazinelor hidrografice pe care le putem lua împreună cu fermierii și cu părțile interesate locale. Acestea vizează în mare parte bazinele hidrografice din apropierea lanțurilor noastre de aprovizionare, cu risc hidric crescut și au ca scop atât reducerea utilizării apei de către agricultori, cât și creșterea disponibilității apei.

2. Regenerarea ciclurilor locale de apă în proporție directă cu amprenta hidrică pentru agricultură. Vrem să punem în aplicare programe pentru a menține utilizarea apei în limitele a ceea ce poate fi regenerat în mod natural și pentru a avea un impact pozitiv asupra echilibrului natural al apei în bazinele hidrografice. 

CSV 2023