Sort by
Sort by

Îmbunătățirea accesului la apă potabilă pentru comunități

Femeie africană care poartă apă deasupra capului

Ne-am luat angajamentul să promovăm dreptul la apă potabilă sigură și la salubritate.

Accesul la apă potabilă și la salubritate este un drept uman fundamental, iar apa potabilă, igiena și sănătatea (WASH) contribuie la sănătate, bunăstare și reziliența comunității.

Apelăm la prezența noastră globală pentru ca mai mulți locuitori din întreaga lume să aibă acces la apă curată, sigură, potabilă și la facilități de salubrizare. Alături de organizațiile locale și cu sprijinul partenerilor noștri, am derulat proiecte pentru a îmbunătăți accesul la WASH pentru oamenii din comunitățile de unde operăm.

Sprijinirea programelor WASH în cazul populațiilor locale

Nestlé susține proiectele WASH în școlile și satele din apropierea operațiunilor sale și în lanțurile sale de aprovizionare din întreaga lume.

Stabilirea unor inițiative eficiente WASH în comunitățile noastre locale este crucială, iar prioritățile acestora diferă. Pentru a ne asigura că inițiativele noastre au cel mai mare impact posibil, Community Relations Process ne ajută să ne implicăm în acțiunile de sprijinire a comunităților locale și implementa centrele WASH în zonele critice. 

Copii umplând un ulcior de apă

Apă și igienă: Un drept al omului

Pe lângă furnizarea de apă potabilă și facilități de igienă pentru angajații Nestlé, susținem accesul la apă pentru comunitățile din jurul operațiunilor noastre directe și din lanțurile noastre de aprovizionare. Planul nostru nou de acțiune privind problemele urgente ale drepturilor omului referitoare la dreptul la apă și igienă explică abordarea noastră. 

Întărirea comunităților prin acces la apă

Îmbunătățirea calității apei și a infrastructurii în Egipt

Benha, Egipt găzduiește una dintre unitățile noastre de îmbuteliere și o comunitate locală din Kafr Arbe. Cei 27 000 de locuitori ai satului nu aveau acces la apă potabilă. Pentru a adresa această problemă, am colaborat cu municipalitățile locale.

Am înlocuit vechiul rezervor de stocare a apei cu unul nou și mai mare și am îmbunătățit eficiența de pompare a puțului existent. De asemenea, am instalat un nou sistem de filtrare și am extins tubulatura, pentru ca mai mulți locuitori să poată avea apă o instalație de apă curentă potabilă în casele lor.

De asemenea, am analizat reabilitarea canalului Senaity. Kafr Arben este înconjurat de foarte mult teren agricol; cu toate acestea, principala sursă de apă disponibilă nu făcea față nevoilor comunității locale. Canalul era poluat cu deșeuri, iar pereții sparți duceau la scurgeri de apă. 

Am început prin curățarea deșeurilor, apoi am consolidat bazinul și pereții canalului cu beton pentru a preveni pierderea de apă și pentru a îmbunătăți debitul către culturile agricole. Acest lucru a crescut sănătatea culturilor și productivitatea, crescând rata de profit pentru fermieri și având un impact pozitiv asupra comunității locale. 

femei africane care transportă apă

WASH în Pakistan

Pakistan este una dintre țările cu cel mai mare stres hidric din lume, majoritatea apei dulci fiind utilizată în agricultură. Pe lângă aceasta, în 2022, țara s-a confruntat cu secetă extremă și penurie de apă, urmate de cele mai grave inundații de muson din ultimul deceniu, cu numeroase case luate de ape și terenuri agricole vitale distruse.

Toate cele patru fabrici ale noastre și alte locații din Islamabad, Kabirwala, Port Qasim și Sheikhupura îndeplinesc cerințele angajamentului WASH, întărind drepturile a peste 7500 de angajați. În plus, am înființat șase facilități de apă potabilă, care oferă acces la apă curată și sigură pentru peste 60.000 de persoane în fiecare zi, și le monitorizăm în mod regulat în ceea ce privește calitatea. 

CSV 2023