Sort by
Sort by

Angajamentul Nestlé Waters

Angajamentul Nestlé  de a avea un impact pozitiv asupra apei

Activitatea noastră în domeniul apelor vrea să conducă regenerarea ciclului apei pentru a contribui la crearea unui impact pozitiv asupra circuitului său în natură până în 2025.

Vrem să extindem eforturile actuale de a gestiona apa în mod durabil, dincolo de operațiunile noastre în domeniul apelor și vom extinde colaborările cu partenerii pentru a identifica și sprijini soluțiile la nivel local. Scopul nostru este să dezvoltăm peste 100 de proiecte pentru a ajuta natura să rețină mai multă apă decât utilizează afacerea noastră de îmbuteliere a apei. 

2.3 milioane m3

Acțiunile noastre cu impact pozitiv asupra apei

Managementul integrat al resurselor de apă

Nestlé Waters dorește aibă un rol activ în protejarea resurselor de apă oriunde activăm. Pentru a face acest lucru, vom colabora cu parteneri la nivel local pentru a dezvolta soluții personalizate  

Avem o abordare robustă, în cinci pași - economisirea apei, protejarea calității surselor naturale de apă și a bazinelor hidrografice, împărtășirea cunoștințelor noastre, susținerea comunităților și certificarea tuturor siturilor noastre conform Standardelor Alianței pentru Gestionarea Apei (Alliance for Water Stewardship – AWS) până în 2025. 

Rau in padure

Regenerarea circuitului natural al apei

Până în 2025, vrem să folosim expertiza noastră pentru a ajuta la regenerarea ciclurilor locale de apă prin implementarea a peste 100 de proiecte în jurul celor 48 de situri de apă globale, susținute de o investiție de 120 milioane de franci. Începând cu anul 2025, aceste proiecte ar trebui să ajute habitatele naturale să rețină mai multă apă decât necesarul pentru divizia noastră de apă îmbuteliată.

Proiectele susțin:  

  • Eforturile de reîmpădurire pentru a limita pierderile de apă
  • Restaurarea zonelor umede și recoltarea apei de ploaie  
  • Implementarea sistemelor de irigație prin picurare pentru a reduce cantitatea de apă extrasă

Activitățile noastre sunt adaptate nevoilor și contextului locale și se extind dincolo de operațiunile noastre. Nestlé lucrează cu utilizatorii locali de apă, comunitățile, partenerii și experții globali pentru a identifica, dezvolta și avansa proiectele specifice acestor zone.

Toate proiectele noastre sunt măsurabile, folosind Volumetric Water Benefit Accounting a World Resources Institute. Acest lucru asigură coerența analizei activităților de gestionare a apei și faptul că astfel de activități abordează problemele actuale și viitoare comune în materie de apă.

formarea unui nou iaz și a unei noi bălți

Rezolvarea provocărilor prin parteneriate

Apa este o resursă comună, așa că pentru a o proteja, sunt necesare acțiuni de colaborare. Prin parteneriatele noastre în locațiile în care ne desfășurăm activitatea, putem face diferența și inspira gestionarea regenerativă a apei.

Pentru a analiza relevanța și sustenabilitatea proiectelor noastre Nestlé Waters, am înființat un grup extern de organizații neguvernamentale și din mediul academic, inclusiv reprezentanți ai organizațiilor The Nature Conservancy, Global World Challenge și CEO Water Mandate. Vom continua să oferim membrilor acestui panel maximum de transparență atât asupra utilizării apei în fiecare dintre site-urile noastre, cât și asupra obiectivelor proiectelor noastre. 

Apa care curge pe o piatra
CSV 2023