Sort by
Sort by

Gestionarea durabilă a apei în agricultură

Aspersoare de apă în câmp

Fără apă, fermierii nu pot cultiva recoltele de care avem nevoie pentru a ne aproviziona cu materii prime. În zonele cu deficit de apă însă, o aprovizionare corespunzătoare nu este întotdeauna ușor de realizat.

Progresul nostru către gestionarea durabilă a apei în agricultură 

70 %
100000

Gestionarea durabilă a apei lanțul nostru de aprovizionare

Toți furnizorii Nestlé trebuie să respecte Standardul de aprovizionare responsabilă Nestlé. Prin acest standard, furnizorii noștri trebuie să respecte un set de cerințe legale și de mediu, inclusiv gestionarea resurselor de apă, și să demonstreze progresul în mod constant.

În plus, efectuăm o evaluare anuală a riscului hidric din locațiile noastre de aprovizionare cu produse agricole cheie, cum ar fi cereale, cafea, lactate și zahăr, folosind un indice al stresului hidric. Acesta reunește rezultatele extrase din zonele de aprovizionare, folosind patru instrumente disponibile public:   Aqueduct de la World Resource Institute, Water Risk Filter, Pfister Water Stress Index și Setul de date Water Depletion.

De asemenea, evaluăm tendințele și riscurile viitoare folosind instrumentul Aqueduct. În cele din urmă, folosim metodologia Water Footprint Network pentru a evalua amprenta de apă a principalelor produse agricole de bază. Analiza comparativă a rezultatelor obținute în urma evaluării amprentei de apă și a riscului hidric ne ajută să identificăm cu exactitate potențialele riscuri și să prioritizăm acțiunile la nivelul lanțurilor noastre de aprovizionare.

Scopul nostru este de a proteja, reînnoi și restaura resursele de apă, și de a avea un impact pozitiv asupra agriculturii. Aceste acțiuni fac parte din strategia noastră către sisteme alimentare regenerative la scară. 

Persoană care prelevează probe de apă

Exemple din domeniu

Nevoile locale necesită soluții personalizate. Abordarea noastră în ceea ce privește gestionarea apei a fost întotdeauna foarte bine structurată, cu planuri de acțiune detaliate pentru a adresa principalele probleme identificate.

Dezvoltăm proiecte în mai multe domenii, în zonele cu deficit de apă. Ajutăm fermierii să adopte practici mai bune de gestionare a apei, pentru a economisi necesarul zilnic, apelând la tehnologie, schimb de cunoștințe și alte mijloace educaționale.

Sprijinirea fermierilor pentru a proteja apa

În Pakistan și Africa de Sud, unde seceta și stresul hidric ating cote îngrijorătoare, Nestlé colaborează cu producătorii de lactate pentru a implementa utilizarea senzorilor de apă și pentru a dezvolta tehnici de economisire a apei în producția hranei pentru animale. În Vietnam, am instruit mii de fermieri cu privire la cele mai bune practici de irigare. 

Fermieri în culturi de cafea

Economisirea apei cu furnizorii de tomate din Spania  

În regiunea Extremadura din sudul Spaniei, 90% din apă este utilizată în agricultură. Cu un climat care se caracterizează atât prin precipitații sezoniere, cât și secetă, o bună gestionarea a resurselor de apă este esențială. Am lucrat cu părțile interesate din întregul lanț local de aprovizionare cu tomate pentru a îmbunătăți tehnicile de utilizare a apei. Aceasta a inclus instalarea de noi tehnologii, cum ar fi irigarea îngropată, senzori de umiditate și debitmetre. În plus, am analizat solul pentru a optimiza utilizarea îngrășămintelor.

Drept urmare, consumul de apă a scăzut dramatic din 2012. Acest lucru a ajutat unitatea noastră Miajadas din Extremadura să devină prima fabrică europeană de alimente care a obținut certificarea AWS, cu medalie de aur. 

CSV 2023