Sort by
Sort by

Libertatea de întrunire și de asociere și dreptul de negociere și de acțiune colectivă

Profesorul și elevii în timpul orei

Sprijinim dreptul angajaților și muncitorilor noștri de a înființa organizații sindicale și de a se alătura uniunilor sindicale.

De asemenea, respectăm drepturile acestor organizații de a-și desfășura activitățile fără nicio interferență. Suntem de părere că angajații care doresc să inițieze în mod activ schimbări și să aducă îmbunătățiri condițiilor de lucru ne pot ajuta să avem un impact mai bun.

Promovarea drepturilor omului la locul de muncă sunt consacrate în politica noastră privind relațiile cu angajații și în normele noastre privind aprovizionarea responsabilă cu ingrediente pentru produsele noastre. La nivel extins, acestea sunt extrem de importante pentru a pune bazele unei culturi organizaționale bazate pe încredere și respect reciproc, mai ales când vorbim despre tranziția către un sistem alimentar mai just și mai etic. 

56.3 %

Negocieri deschise, transparente și corecte

Având o linie directă de dialog cu angajații noștri și cu reprezentanții sindicali ai acestora, forța noastră de muncă se simte motivată să își apere interesele legitime și viitorul. De asemenea, garantează că toată lumea este pe deplin implicată în obiectivele noastre de afaceri. Avem discuții recurente despre condițiile de angajare, condițiile de muncă și sănătatea și siguranța la locul de muncă. Faptul că avem negocieri colective și existența unei instanțe de reprezentare a lucrătorilor înseamnă că suntem aliniați la principiile fondatoare ale Organizației Internaționale a Muncii și ne ajută să rămânem competitivi ca și companie.  

În plus, acestea acționează ca o componentă vitală în lupta împotriva sclaviei moderne. Din 2013, am avut consultări cu Uniunea Internațională a Muncitorilor din Alimentație, Agricultură, Hoteluri și Restaurante, Tutun și Aliați (IUF).

Nestlé se angajează în negocieri directe cu angajații noștri și cu reprezentanții lucrătorilor pentru a împuternici și a implica forța sa de muncă.

Principalele noastre acțiuni

  • Consolidarea în continuare a Responsible Sourcing Standard
  • Consolidarea în continuare a capacității noastre și a furnizorilor noștri de a evalua și preveni riscurile  
  • Menținerea unui nivel ridicat de conștientizare în rândul echipei globale și locale  
  • Continuarea angajamentului și dialogului nostru cu reprezentanții angajaților și sindicatelor  
  • Sprijinirea unei conștientizări mai mari cu privire la mecanismul nostru de plângeri și dezvoltarea capacităților furnizorilor noștri 
Raportul Creating Shared Value and Sustainability