Sort by
Sort by

Protejarea și îmbunătățirea biodiversității

Protejarea și îmbunătățirea biodiversității
Putem face multe în cadrul lanțului nostru de aprovizionare pentru a ajuta la protejarea și încurajarea biodiversității. Protejarea cursurilor de apă, reducerea utilizării substanțelor chimice și plantarea de copaci, garduri vii și culturi de acoperire sunt doar începutul.
 
Eforturile noastre de îmbunătățire a biodiversității sunt integrate în Net Zero Roadmap, programul nostru de agricultură regenerativă, strategia noastră Forest Positive și abordările noastre privind achizițiile durabile și gestionarea apei.

Acțiunile noastre pentru susținerea ecosistemelor naturale mai sănătoase 

10
50 %
100 +

 

Contribuim la protejarea și refacerea mediului 

Planul nostru de acțiune către agricultura regenerativă urmărește creșterea materiei organice din sol, încurajând rotația culturilor, intercalarea culturilor (creșterea mai multor culturi în imediata apropiere), precum și agrosilvicultura.   

Între timp, strategia noastră Forest Positive urmărește nu doar protejarea, ci și restaurarea pădurilor și a ecosistemelor naturale. Deoarece defrișarea este strâns legată de problemele sociale și economice, lucrăm îndeaproape cu guvernele și comunitățile pentru a ajuta la îmbunătățirea mijloacelor de trai ale micilor fermieri, a promova drepturile omului și investim pentru a contribui la dezvoltarea economică locală. 

Biodiversitate la nivelul agriculturii 

Îmbunătățim agro-biodiversitatea prin diversificarea culturilor, promovarea fermelor mixte (agricultură și creșterea animalelor), sporirea diversității speciilor și multe altele. 

Construirea habitatului 

Încurajăm fermierii să planteze perdele verzi (cum ar fi gard viu și flori sălbatice) la marginile câmpurilor lor. De-a lungul căilor navigabile, încurajăm să fie plantate perdelele forestiere riverane (cum ar fi arborii). 

Reducerea îngrășământului chimic 

Încurajăm fermierii să reducă îngrășămintele chimice pe care le folosesc și să treacă la îngrășăminte organice. 

Culturi de acoperire 

Îi încurajăm pe fermierii noștri care produc lactate să planteze culturi de acoperire (cum ar fi ierburi și leguminoase) pentru a le permite vacilor să pască pe suprafețe mai extinse și să-și modifice dieta.   

Utilizarea fertilizării organice, a tehnicilor de combatere biologică a dăunătorilor

Învățăm de la păsări  

Prezența păsărilor este un indicator bun că populațiile altor animale probabil se descurcă bine, că apa este curată și că solul și pădurea sunt sănătoase. Prin monitorizarea păsărilor, putem determina dacă practicile agricole existente funcționează bine sau dacă sunt necesare investiții suplimentare într-un anumit peisaj. 

Studiile privind populațiile de păsări efectuate în 2019 și 2020 au arătat că, în majoritatea cazurilor, fermele AAA performează aproape la fel de bine ca și zonele protejate. 

Citește mai multe despre programele de biodiversitate Nespresso pe The Positive Cup Hub

Pasăre Manakin cu coadă lungă în copac
Long-tailed Manakin by Guillermo Saborio Vega / Macaulay Library.
CSV 2023