Sort by
Sort by

Reducerea pierderilor și a risipei de alimente

Reducerea pierderilor și a risipei de alimente

Nestlé lucrează pentru a reduce risipa alimentară 

Aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global sunt fie pierdute, fie risipite.

Având în vedere resursele globale dedicate producției și distribuției alimentelor - în ceea ce privește terenul, apa, îngrășămintele și costurile cu combustibilul, precum și emisiile de gaze cu efect de seră produse - această ineficiență are consecințe profunde asupra mediului și asupra capacității sectorului alimentar de a funcționa în mod durabil.

Adoptarea unor măsuri inovatoare, dar practice pentru reducerea risipei alimentare 

Pierderile și risipa de alimente pot apărea în orice moment, începând cu locația producției și destinația de consum. Pentru a preveni acest lucru, am implementat o serie de inițiative practice, tehnologice și educaționale care sunt concepute pentru a ajuta la reducerea pierderilor și a risipei alimentare cu 50% până în 2023. 

Lucrăm alături de fermieri, oameni de știință din domeniul agricol, cercetători și organizații non-profit la nivel internațional pentru a reduce pierderile și risipa alimentară. Și îi ajutăm pe oameni să înțeleagă cum pot preveni risipa alimentară acasă. 

Prelungirea duratei de valabilitate și reciclarea inovatoare 

Nestlé ajută fermierii din Kenya să aibă acces la sisteme de conservare a alimentelor care le permit să transforme fructele și legumele în surplus, care altfel s-ar strica, în produse mai puțin perisabile. Prin asocierea fermierilor cu firmele de procesare a alimentelor în acest fel, îi ajutăm să-și îmbunătățească nivelul de trai prin crearea de surse suplimentare de venit pe tot parcursul anului. 

În Africa de Vest, experții noștri în cercetare și dezvoltare au testat o terci pe bază de sorg, care reciclează un produs secundar neutilizat rezultat în urma producției de malț pentru băutura noastră pudră Milo. Sorgul este amestecat cu alte cereale și este îmbogățit cu micronutrienți pentru a crea o opțiune nutritivă pentru micul dejun sub marca Golden Morn. Prin inovarea în acest fel, contribuim la maximizarea valorii pe care o extragem din materiile prime și la îmbunătățirea nutriției pentru familiile cu venituri mai mici. 

Revoluționarea randamentelor culturilor 

Oamenii de știință din domeniul agricol care lucrează la Nestlé au recomandat introducerea tehnologiilor de uscare pentru a ajuta fermierii de porumb din Nigeria să reducă deșeurile. 

Cultivarea porumbului este afectată de dăunători și mucegaiuri, astfel încât utilizarea uscătoarelor solare în formă de cupolă - care pot fi construite ușor și eficient din punct de vedere al costurilor folosind materiale locale - înseamnă că acestea evită pierderile. Uscarea porumbului reduce, de asemenea, prezența toxinelor dăunătoare, care pot avea un impact dramatic asupra sănătății dacă sunt consumate în cantități mari. 

Nestlé a compilat zece pași ușor de urmat pentru a economisi alimente.

Etichetare mai clară: Mai puține ambalaje 

Nestlé France a colaborat cu pactul Too Good to Go’s Consumption Dates pentru a ajuta la eliminarea confuziei consumatorilor cu privire la datele de consum și pentru a preveni aruncarea inutilă a alimentelor. 

Se consideră că înțelegerea slabă a datelor de vânzare, de utilizare sau de consum este responsabilă pentru 10% din totalul deșeurilor alimentare din Europa. 

Generarea de energie din deșeuri 

În Indonezia, o fabrică Nestlé a trecut de la combustibili fosili la coji de orez furnizate local ca biocombustibil, iar o a doua fabrică se așteaptă să adopte aceeași practică în 2023. În Finlanda, am construit o centrală alimentată cu biogaz. 

În locația noastră Nestlé Waters din Henniez, Elveția, suntem pionieri în tehnologii inovatoare cu emisii reduse de carbon pentru a produce energie electrică regenerabilă pentru locuitorii locali și apă caldă pentru locații. Această energie electrică, din care o parte este obținută prin intermediul unei centrale de biogaz de la o parte terță, folosind gunoi de grajd de la animale, împreună cu alte deșeuri organice (cum ar fi zațul de cafea de la Nespresso), reprezintă 37% din consumul de energie termală al locației.

Inspirăm oamenii să reducă risipa alimentară. 

În Elveția, Nestlé face parte dintr-un parteneriat la nivelul întregii industrii, împreună cu autoritățile centrale, de a reduce la jumătate pierderile și risipa alimentară până în 2030. Suntem un brand "Waste Warrior" pentru a ajuta la prevenirea pierderilor și risipei alimentare la nivelul consumatorilor. 

În Marea Britanie, am semnat un angajament similar, împreună cu marile supermarketuri și organizații naționale, pentru a ajuta la reducerea la jumătate a risipei alimentare până în 2030. 

Angajatul care pierde alimente
Citește raportul Creating Shared Valued 2023