Sort by
Sort by

Măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice în operațiunile noastre

Măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice în operațiunile noastre

Atingerea obiectivului de emisii nete zero presupune în mod automat schimbări majore – inclusiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în operațiunile noastre. 

Deși majoritatea emisiilor noastre provin din lanțul nostru de aprovizionare, eforturile noastre operaționale de reducere a carbonului sunt, de asemenea, esențiale pentru a atinge obiectivul Net Zero.

Moving from road to rail to reduce CO2 emissions, Canada

Acțiuni luate la scară largă

78.4 %
41 %

Reducerea emisiilor din fabricile noastre

Strategia noastră privind sursele de energie din surse regenerabile

Utilizăm o gamă de opțiuni diferite pentru achiziționarea energiei regenerabile pentru site-urile noastre de producție, inclusiv: 

  • Energy Attribute Certificates (including Renewable Energy Certificates (RECS), Guarantee of Origin (GoOs) și International RECs (IRECS), în funcție de locație)
  • Certificate verzi
  • Power Purchase Agreements (on-site & off-site)

În ceea ce privește energia termică, care reprezintă aproximativ două treimi din consumul nostru de energie în producție, a fost creat un grup intern de lucru dedicat pentru a evalua și explora tehnologii alternative cu emisii reduse sau cu zero emisii de carbon și surse de combustibil - cum ar fi utilizarea biocombustibililor în locul combustibililor fosili. Acest lucru permite companiei să definească mai precis planul său pentru energie termică regenerabilă și modul de promovare.

Vom continua să construim pe baza acțiunilor existente, cum ar fi implementarea cazanelor alimentate prin biomasă la mai multe fabrici Nestlé și punerea în aplicare a măsurilor de economisire a energiei, cum ar fi instalarea iluminatului LED și eliminarea treptată a emisiilor în procesul de refrigerare.

energie din surse regenerabile

Electricitate 100% din surse regenerabile la nivelul tuturor site-urile noastre până în 2025

Continuăm să creștem achizițiile noastre de energie regenerabilă, inclusiv energie eoliană și solară, pentru a atinge 100% în toate site-urile noastre la nivel global până în 2025. Majoritatea energiei electrice regenerabile pe care o achiziționăm este generată în afara site-urilor noastre de furnizori terți, iar Nestlé cumpără certificatele. În plus față de cantitatea de 78,4% din energia electrică din surse regenerabile achiziționată, avem în prezent generare la nivelul a nouă fabrici din Europa și Orientul Mijlociu, iar acest lucru s-ar putea extinde în viitor. În America de Nord, Nestlé a finalizat a doua investiție într-o fermă de energie solară la scară largă. Împreună, fermele de energie solară vor reprezenta aproape 50% din energia electrică a Nestlé în SUA, reducând astfel la jumătate emisiile sale de gaze cu efect de seră din „Scope 2”.

Introducerea transportului durabil

Introducem opțiuni de transport durabile pentru livrarea produselor noastre. De exemplu, în Franța, Nestlé Waters a lansat noi rute feroviare pentru Perrier, economisind aproximativ 12.000 de tone de dioxid de carbon pe an. Compania lucrează, de asemenea, cu parteneri pentru implementarea unei rute de tren pe bază de hidrogen în Franța până în 2025. Această rută va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ 10.000 de tone pe an - o reducere de 90% a emisiilor actuale, și echivalentul a peste 30.000 de călătorii dus-întors de la Paris la Nisa cu mașina în fiecare an.

Creșterea eficienței energetice cu energie termală

Operațiunile noastre introduc energia termică regenerabilă. De exemplu, în Indonezia, o fabrică a trecut de la combustibilii fosili la utilizarea cojilor de orez furnizate local ca biocombustibil. Se așteaptă ca o a doua fabrică să finalizeze trecerea în 2023.

Am introdus pompe de căldură industriale, înlocuind utilizarea combustibililor fosili, în La Penilla, Spania, economisind 2.000 de tone de dioxid de carbon, și la Konolfingen și Orbe, Elveția, economisind câte 1.000 de tone de emisii în fiecare an.

Vehiculele Nestlé își reduc emisiile de noxe.

Optimizarea raportărilor privind emisiile noastre 

Stabilim indicatori cheie de performanță (KPI) clari și perfecționăm sistemele noastre centrale de trasabilitate a datelor pentru a putea măsura mai bine progresul înregistrat. Acest lucru va îmbunătăți alocarea sau reducerile emisiilor de către anumite segmente din afacerea noastră. Ne aliniem, de asemenea, metodologiile de calcul în ceea ce privește gazele cu efect de seră în cadrul brandurilor noastre, astfel încât să fie mai ușor să facem comparații și să stabilim obiective. 

Combaterea schimbărilor climatice cu Cool Food Pledge 

Asigurăm forței noastre de muncă aproximativ 50 de milioane de mese/an la nivel global, prin restaurantele noastre de la fața locului. După ce s-au înscris la Cool Food Pledge în octombrie 2020, mai multe dintre aceste restaurante au deja opțiuni cu emisii reduse de carbon. Acest lucru ne va ajuta să ne îndeplinim angajamentul de a reduce cu un sfert emisiile produse de mâncarea servită în restaurantele noastre, până în 2030.    

Restaurantele noastre au promovat de mulți ani opțiuni cu impact redus asupra mediului, oferind o gamă de opțiuni pe bază de plante și produse local, împreună cu informații despre impactul ingredientelor. Această inițiativă ajută luarea unor decizii informate în alegerea alimentelor cu emisii reduse. 

Citește raportul Creating Shared Valued 2023