Sort by
Sort by

Parcul Al. I. Cuza a răsunat de veselie: zeci de mii de copii au participat la 1uniFEST

1 iunie
Înapoi la comunicatele de presă

București, 3 iunie 2024. Zeci de mii de copii însoțiți de părinți au participat sâmbătă, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la evenimentul-maraton organizat de Itsy Bitsy în Parcul Al. I. Cuza (IOR) din Capitală. Distracția a ținut toată ziua, iar cei mici au avut parte și de demonstrații de dresaj canin, spre deliciul spectatorilor.

 

Distracția a început de la primele ore ale dimineții și a continuat toată ziua, într-o atmosferă de veselie și curiozitate față de surprizele pregătite de echipa Nestlé, care a muncit peste 200 de ore pentru a pregăti acest eveniment, începând din luna martie. A fost coadă la concursurile NutriȚinta, un joc de dibăcie și atenție, și la jocul ”Parașuta NutriPorția”, ambele sub îndrumarea promoterilor. La fel și la cele trei posturi de bucătărie de joacă, cu de toate, copii s-au jucat și învățat la modul distractiv cum să pregătească meniuri echilibrate cu NutriPorția. Nu s-au întrerupt decât pentru sesiunile de demonstrații și deresaj canin, care mai de care mai interesante, organizate la standul PURINA®, unde cei mici au putut de altfel să învețe cum să aibă grijă de un animal de companie.
 

Peste 20 de voluntari Nestlé au distribuit toată ziua 10.000 de mostre de produse și 5.000 de magneți de frigider cu NutriPorția într-un efort de informare și educare a părinților despre alimentația echilibrată. Această NutriPorția este o metodă care împarte farfuria în 3 părți care te ghidează, astfel încât jumătate din farfuria celui mic să fie acoperită de legume și verdețuri, un sfert - de alimente bogate în proteine, iar un sfert - de cereale/paste/orez și alte surse de carbohidrați.

 

***

 

Despre Nestlé

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

 

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global TheAccess To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.  

 

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.

 

Nestlé needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

 

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

 

Contacte:

Ana-Maria Godja, Corporate Affairs and Internal Communication Specialist NestléRomania

Tel: 0724.588.527, E-mail: [email protected]

 

Eugen Secmerean, Account Manager, V+O Communication

Tel: 0766.693.507, E-mail: [email protected]