Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

De Ziua cerealelor, apel pentru generații mai sănătoase

Cerealele din gama Nestle sunt o sursa bogata de  cereale integrale.
Înapoi la comunicatele de presă

București, 19 noiembrie 2024 – Nestlé și Cereal Partners Worldwide (CPW) îndeamnă guvernele și factorii de decizie să recunoască rolul crucial al cerealelor integrale în promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase pe tot parcursul vieții.

Cereal Partners Worldwide (CPW) este un joint venture între Nestlé și General Mills, care promovează diete sănătoase și durabile și își propune să facă micul dejun mai bun prin încorporarea cerealelor integrale în produsele lor.

Nestlé și CPW susțin Ziua internațională a cerealelor integrale, sărbătorită în noiembrie, un eveniment anual dedicat creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța cerealelor integrale pentru sănătatea fiecăruia, pe tot parcursul vieții. Campania din acest an, cu tema „Adoptarea alimentelor din cereale integrale pentru generații mai sănătoase”, realizată împreună cu organizații și experți distinși, își propune să evidențieze rolul cerealelor integrale, rolul important al prelucrării alimentelor din cereale integrale, în promovarea bunăstării generale și în creșterea sănătății fiecărei generații de-a lungul întregii vieți.

"Ziua internațională a cerealelor integrale servește ca o reamintire a importanței adoptării alimentelor din cereale integrale pentru generațiile mai sănătoase. Prin creșterea gradului de conștientizare, punerea în aplicare a măsurilor cheie de politică și promovarea inițiativelor din industrie, putem îmbunătăți consumul de cereale integrale și putem contribui la obiceiuri alimentare mai sănătoase în rândul consumatorilor tineri și mai în vârstă. Împreună, să acordăm prioritate cerealelor integrale ca componentă fundamentală a unei diete sănătoase și durabile", explică Monika Gajewska, Business Executive Officer CPW.

Cerealele integrale oferă mai mult decât fibre. Sunt pline de nutrienți esențiali, iar dovezile științifice sugerează că aportul mai mare de cereale integrale la toate grupele de vârstă este asociat cu un risc mai scăzut de a fi supraponderali sau obezi (REF). De asemenea, studiile observaționale arată în mod constant că un aport mai mare de cereale integrale este asociat cu un risc mai scăzut de boli cronice și mortalitate. În plus, alegerea cerealelor integrale în locul cerealelor rafinate poate avea un impact pozitiv asupra mediului. Date recente arată că transformarea în cereale integrale în loc de cereale rafinate poate reduce impactul asupra mediului cu 20%.

De asemenea, autoritățile de sănătate publică, nutriționiștii și organizațiile de sănătate, inclusiv OMS, recomandă să consumăm cereale integrale în detrimentul celor rafinate. Un aliment cu cereale integrale este definit ca un aliment cu cel puțin un gram de fibre la 10 grame de carbohidrați. Nutriționiștii spun că ar trebui să servim trei porții de cereale integrale pe zi. O porție este de aproximativ 16 g cereale integrale - aceasta poate fi o felie de pâine integrală, 2 prăjituri de ovăz, 3 căni de floricele de porumb sau trei linguri pline de paste integrale fierte.

În ciuda acestor beneficii, consumul de cereale integrale rămâne insuficient la nivel mondial. Procesarea joacă un rol vital în creșterea valorii nutriționale a cerealelor integrale. Este important de menționat că nu toate alimentele procesate trebuie considerate egale. În mod remarcabil, produsele din cereale integrale procesate, cum ar fi pâinea sau cerealele pentru micul dejun, au fost legate de un risc redus de boli cronice și de mortalitate de toate cauzele2 .

Încurajarea consumului pe scară largă de produse din cereale integrale este, prin urmare, de cea mai mare importanță. Românii acordă relativ puțină importanță alimentelor din cereale integrale ca parte a unei diete sănătoase, consumând doar una dintre cele trei porții recomandate. Micul dejun reprezintă o oportunitate de a încuraja consumul de cereale integrale. Deși micul dejun este foarte apreciat în țară și este un obicei zilnic pentru majoritatea oamenilor, consumul de mic dejun din cereale integrale are loc doar de 2-3 ori pe săptămână . Nestlé și CPW joacă un rol vital în facilitarea unui aport mai mare de cereale integrale prin asigurarea unei game variate de produse, inclusiv cereale integrale pentru sugari și cereale integrale pentru micul dejun. Aceste produse sunt adaptate pentru a satisface preferințele și cerințele dietetice ale consumatorilor, fiind în același timp convenabil de integrat în dieta lor zilnică.

Nestlé și CPW îndeamnă guvernele să recunoască importanța cerealelor integrale pentru sănătatea pe tot parcursul vieții și ridică o cerere pentru un peisaj de reglementare favorabil printr-o definiție aprobată la nivel global a alimentelor din cereale integrale și acțiuni politice, cum ar fi etichetarea în fața ambalajului. Nestlé și CPW oferă o gamă diversă de produse din cereale integrale și subliniază impactul lor pozitiv atât asupra sănătății, cât și asupra mediului.


Contacts: 
Ana-Maria Godja, Corporate Affairs and Internal Communication Specialist Nestlé Romania, Tel: 0724.588.527, E-mail: [email protected]
Eugen Secmerean, Account Manager, V+O Communication, Tel: 0766.693.507, E-mail: [email protected]