Sort by

#GĂTIMÎMPREUNĂ - PACHEȚELE CU SOMON

Nestlé te provoacă să gătești alături de cei mici!

pachetele cu somon

Pachețele cu somon, servite cu spanac și

roșii cherry, alături de cartofi wedges

Ingrediente (1 porție adult, ½ din cantitate pentru copii):

Pentru pachețelele de pește:
• 150 g file pește, fără os (un pește mai ferm: șalău, butterfish sau somon)
• 30 ml ulei de măsline
• 3 roșii cherry
• 50 g frunze baby spanac
• Zeama de la ½ lămâie
• 2 felii (rondele) lămâie
• 1 cățel usturoi, ras sau tocat mărunt
• 1 crenguță de rozmarin
• Sare
• Piper negru proaspăt măcinat
• Hârtie de copt

Pentru cartofi:
• 150 g cartofi
• Sare
• Piper 
• 1 praf boia ardei dulce
• 1 cățel usturoi (mic)
• 1 lingură ulei de floarea soarelui

Salata:
• 4 morcovi Julien
• 4 roșii cherry
• Salata verde

Mod de preparare:
• Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
• Amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul ras, sare și piper negru proaspăt râșnit.
• Luăm o tavă și asezăm hârtia de copt. 
• Pe hârtia de copt, în centrul ei, punem mai întâi frunzele de baby spanac, peste ele așezăm fileul de pește, și roșiile cherry. 
• Decorăm fileul de pește cu crenguța de rozmarin, turnăm amestecul de ulei de măsline și așezăm 2 rondele de lămâie.
• Închidem pachețelul împăturind, apoi se coace în cuptor, alături de cartofii de mai jos, aproximativ 15 -20 min.
• În aceeași tavă așezăm și cartofii wedges pregătiți astfel: cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie pe lung, felii wedges.
• Feliile astfel tăiate se amestecă bine cu sare, piper, 1 praf de boia de ardei dulce, 1 cațel de usturoi strivit și 1 lingură ulei de floarea soarelui.
• Feliile trebuie să fie așezate într-un singur strat, nu una peste cealaltă.
• Cartofii sunt făcuți atunci când aceștia devin aurii pe toate fetele.