Pachețele cu somon, servite cu spanac și
roșii cherry, alături de cartofi wedges
Ingrediente (1 porție adult, ½ din cantitate pentru copii):
Pentru pachețelele de pește:
• 150 g file pește, fără os (un pește mai ferm: șalău, butterfish sau somon)
• 30 ml ulei de măsline
• 3 roșii cherry
• 50 g frunze baby spanac
• Zeama de la ½ lămâie
• 2 felii (rondele) lămâie
• 1 cățel usturoi, ras sau tocat mărunt
• 1 crenguță de rozmarin
• Sare
• Piper negru proaspăt măcinat
• Hârtie de copt
Pentru cartofi:
• 150 g cartofi
• Sare
• Piper
• 1 praf boia ardei dulce
• 1 cățel usturoi (mic)
• 1 lingură ulei de floarea soarelui
Salata:
• 4 morcovi Julien
• 4 roșii cherry
• Salata verde
Mod de preparare:
• Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
• Amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul ras, sare și piper negru proaspăt râșnit.
• Luăm o tavă și asezăm hârtia de copt.
• Pe hârtia de copt, în centrul ei, punem mai întâi frunzele de baby spanac, peste ele așezăm fileul de pește, și roșiile cherry.
• Decorăm fileul de pește cu crenguța de rozmarin, turnăm amestecul de ulei de măsline și așezăm 2 rondele de lămâie.
• Închidem pachețelul împăturind, apoi se coace în cuptor, alături de cartofii de mai jos, aproximativ 15 -20 min.
• În aceeași tavă așezăm și cartofii wedges pregătiți astfel: cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie pe lung, felii wedges.
• Feliile astfel tăiate se amestecă bine cu sare, piper, 1 praf de boia de ardei dulce, 1 cațel de usturoi strivit și 1 lingură ulei de floarea soarelui.
• Feliile trebuie să fie așezate într-un singur strat, nu una peste cealaltă.
• Cartofii sunt făcuți atunci când aceștia devin aurii pe toate fetele.