Rulouri de pui cu sparanghel, mozzarella și
legume crocante la cuptor cu susan și cartofi dulci
Ingrediente (pentru 4 persoane):
• 4 buc. piept de pui dezosat și fără piele
• 4 felii brânză mozzarella
• 4 buc. sparanghel
• 4 felii jambon
• Sare
• Piper negru măcinat
• Cimbru, oregano
Pentru legume și cartofi:
• ½ păstârnac
• 1 morcov
• 1 linguriță semințe susan
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 cartof dulce
Mod de preparare:
• Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
• Cu ajutorul unui ciocan de fragezire a cărnii, bateți pieptul de pui până ajunge la o grosime de aproximativ 7 mm.
• Se asezonează cu sare și piper pe ambele părți.
• Puneți o felie de mozzarella și o bucată sparanghel pe fiecare bucată de piept de pui, asezonați cu sare, piper, cimbru și oregano și rulați.
• Înfășurați puiul cu o felie de jambon.
• În tigaia bine încinsă, se rumeneșste ușor în tigaie pe toate părțile, pentru o culoare frumoasă.
• Coaceți la cuptor, timp de 20 – 25 minute, sau până când carnea de pui nu mai este roz.
Preparare legume și cartofi:
• Spălăm legumele. Se curăță păstârnacul și morcovii și se taie bastonașe.
• Cartoful se spală și se taie felii wedges.
• Asezăm într-o taviță de copt, toate legumele, asezonăm cu sare și piper, stropim cu ulei de măsline, presăram semințele de susan și dăm la cuptor la o temperatură de 150 grade Celsius, timp de 30 minute
Mod de aranjare pe farfurie:
• Bucata piept de pui pe un sfert, cartofii dulci pe alt sfert și legumele pe jumătate de farfurie.