Super legume învelite în quesadilla cu pui,
servite alături de sos guacamole
Ingrediente (1 porție adult, ½ din cantitate pentru copii):
• 1 foaie tortilla (25 cm)
• 100 g piept de pui
• ½ ceapă roșie
• ½ ardei gras roșu
• 5 păstăi fasole verde
• 50 g fasole roșie (conservă)
• 25 g brânză cheddar rasă
• 20 g boabe porumb fiert
• 1 lingură ulei de măsline
• Sare, piper după gust
Pentru sosul Guacamole:
• 1 avocado copt
• 1 roșie bine coaptă
• ¼ ceapă albă
• ½ linguriță ardei iute tocat
• ¼ linguriță Coriandru proaspăt, tocat
• 1 linguriță suc lime (sau lămâie)
• Sare
• Piper
Sosul Guacamole poate fi înlocuit cu un sos salsa de roșii.
Mod de preparare:
• Ceapa se curăță și se feliază peștișor.
• Ardeiul gras se spală, se curăță și se taie Julien.
• Se pune o tigaie la încins, cu uleiul de floarea soarelui, se adaugă ceapa tăiată peștișor, fasolea verde. Se sotează 5 minute și se adaugă și ardeiul gras tăiat Julien și se mai lasă 2 minute
• Se adaugă pieptul de pui tăiat Julien, sare, piper și se lasă până când puiul este gătit.
• Adaugăm în tigaie fasolea roșie și se amestecă bine, se mai lasăm pe foc 2-3 minute și stingem focul.
• Întindem foaia de tortilla pe masă. Pe jumatate de foaie punem ½ din brânza cheddar rasă, apoi compoziția cu pui din tigaie și din nou peste restul de cantitate de brâna cheddar rasă.
• Împachetăm tortilla și o presăm bine.
• Se rumenește în tigaie, pe ambele părți, cu puțin ulei.
• Este gata, atunci când tortilla este rumenită și crocantă.
Mod preparare sos Guacamole:
• Avocado se taie pe jumătate, se scoate sâmburele, și scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri. Avocado se zdrobește cu furculița, nu foarte fin, să mai rămână bucăți mai mari un pic.
• Roșia se spală, se taie în sferturi, se scot semințele și păstrăm doar pulpa care se toacă cubulețe.
• Ceapa se curăță și se taie cubulețe.
• Se amestecă toate ingredientele, se omogenizează bine și se asezonează după gust cu sare și piper și se servește alături de quesadilla cu pui.