Sort by

Forumul Creating Shared Value Nestlé: Povestea unui fermier care cultiva cafea

 

 

Planul NESCAFÉ constituie o initiativa globala in valoare de 350 de milioane de franci elvetieni, creata pe o perioada de 10 ani, pentru a asigura aprovizionarea pe termen lung cu cafea de calitate, obtinuta in mod sustenabil - Nestlé ajuta fermierii sa isi imbunatateasca viata, oferind un exemplu Creating Shared Value.Columbian farmer

Planul consta in sesiuni de pregatire specializata a fermierilor, pentru a cultiva cafea intr-un mod cat mai sustenabil,  dar si asistenta practica, inclusiv oferirea de rasaduri de cea mai buna calitate, rezistente la daunatori. Aceste plante de cafea, dezvoltate special, ofera fermierilor oportunitatea de a regenera recoltele, crescand astfel randamentul si implicit, venitul lor.

Fermierul César Augusto Garzon Castillo, este unul dintre cei peste 147,000 de fermieri din cele 10 tari implicate in Planul NESCAFÉ. 

O viata in ferma de cafea

Ferma sa, Agua Bonita – Apa Frumoasa – se afla in Sevilla, una dintre cele 7 municipii din regiunea Valledel Cauca in care  Planul NESCAFÉ a fost lansat.

“Numele meu este César Augusto Garzon Castillo. Am 42 de ani si cultiv cafea de peste 15 ani.

“Traiesc cu sotia mea, Rosa Elena Morales si cu cei doi fii ai mei - César, in varsta de 15 ani si Lucas, in varsta de 13 ani.”

Pe data de28 octombrie 2013, Nestlé organizeaza a 5-a editie a forumului Creating SharedValue. Forumul intruneste experti internationali din mediul academic,  societatea civila si mediul de afaceri, carevor discuta despre impactul mediului de afaceri in accelerarea dezvoltarii.  

Nestlé isipropune sa creeze plus valoare pentru partenerii sai prin abordarea problemelorglobale si locale, in toate actiunile desfasurate. Prin sustinerea dezvoltarii agricoledin mediul rural, in zonele in care sunt cultivate cafeaua sau arborii de cacao,imbunatatim atat calitatea, cat si siguranta aprovizionarii noastre.

In acest an,forumul Creating Shared Value va avea loc in Columbia, tara principalaexportatoare de cafea si in care Nestlé ramane cel mai important cumparator alrecoltelor, colaborand cu aproximativ 106,600 cultivatori de cafea si cu familiileacestora.                                        

  http://www.nestle.ro/media/evenimente/28-octombrie-schimbarea-rolului-mediului-de-afaceri-in-dezvoltare

Doua recolte

“Implicarea mea in planul NESCAFÉ a inceput in 2011. Despre el am aflat de la un ofiter de legatura al Federatiei Cultivatorilor de Cafea din Columbia (Colombian Coffee Growers Federation), care mi-a explicat cum functioneaza Planul.”

“Astfel, am primit rasaduri, plante tinere si fertilizatori. Plantele tinere de la Nestlé sunt foarte bune. Ne-au ajutat sa economisim timp si bani.”

“Ferma noastra, Finca  Agua Bonita, se afla in statul Caquetá din provincia Amazonia, situat la aproximativ 400 de kilometri Sud de capitala Columbiei, Bogotà.

“Finca Agua Bonita este o ferma destul de mare – avem 18 hectare cu plante de cafea si in jur de 70,000 de arbori de cafea. In ceea ce priveste diversitatea, noi cultivam  Castillo, Suprema, Colombia si un pic de Caturro. La ferma, lucreaza cinci culegatori de cafea.”

“Am trait multi ani la ferma impreuna cu familia mea, dar acum m-am mutat in satul de langa. Asta nu inseamna insa ca nu imi petrec in continuare fiecare zi la ferma.”

Optimism

“Ziua mea incepe foarte devreme – la ora 6 dimineata, pentru ca intotdeauna sunt atatea lucruri de facut! Trebuie sa asiguram un mediu sanatos atat pentru pentru muncitori cat si pentru plantele de cafea. Trebuie sa fertilizam arborii si sa ne asiguram ca buruienile nu napadesc culturile.”

“In Columbia, avem doua recolte de cafea pe an. Recolta cea mai importanta creste intre octombrie si decembrie, iar a doua, un pic mai mica, in iunie sau iulie.”

“Planul NESCAFÉ ne-a fost de mare ajutor. Am recomandat Planul NESCAFÉ fiecarui cultivator de cafea pe care il cunosc. Le-am povestit despre el tuturor prietenilor si rudelor mele care cultiva cafea.

 

“De cand m-am alaturat Planului NESCAFÉ, am devenit mult mai optimist in ceea ce priveste viitorul. Sunt vremuri bune si rele in cultivarea cafelei, dar am senzatia ca vin vremuri bune!”

 
 
Planul NESCAFÉ in Columbia: Informatii si cifre 
 
  • Lansat in 2011, cu accent pe 7 municipii - Andalucía, Bugalagrande, Sevilla,Tulúa, Bolivar, Caicedonia si Roldanillo – din regiunea Valle del Cauca
  • Numarul total de fermieri implicati in Planul NESCAFÉ din Columbia – 106,602
  • Investitii totale pentru Planul NESCAFÉ din Columbia 8 milioane franci elvetieni pana in anul  2020
  • Numarul total de plante de cafea distribuite in Columbia – 13 milioane
  • Numarul total de ferme vizitate – 5,463
  • Numarul total de fermieri columbieni instruiti –4,882
  • Numarul total de plante de cafea distribuite prin Planul NESCAFÉ la nivel global – 34 milioane
  • Numarul de plante de cafea care vor fi distribuite in lume pana in 2020 – 220 milioane
  • Parteneri globali – Rainforest Alliance
  • Partener din Columbia – Federatia Cultivatorilor de Cafea din Columbia (Colombian Coffee Growers Federation)

 

Informatii aditionale:

Creating Shared Value

Planul NESCAFÉ

Dezvoltarea Nestlé in mediul rural

Cum cumparam cafea: Ghidul Nestlé de aprovizionareresponsabila

Banca Internationala de Dezvoltare

Planul NESCAFÉ lansatin Columbia