Sort by
Sort by

NESTLÉ anunță lansarea inovației NESCAFÉ 3in1 Black Roast

NESTLÉ anunță lansarea inovației  NESCAFÉ 3in1 Black Roast
Înapoi la comunicatele de presă

București, 1 aprilie 2024. Nestlé, cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, lansează și în România un nou produs, NESCAFÉ 3in1 Black Roast. Produsul conține cafea solubilă realizată din boabe de cafea Robusta, dar prăjite mai mult timp printr-o tehnologie dedicată, pentru o intensitate crescută a gustului de cafea.

NESCAFÉ este un brand iubit, cu peste 6.000 de cești de cafea consumate în fiecare secundă în întreaga lume. În industria cafelei, una dintre sursele-cheie de creștere rămâne inovația, deoarece piața de cafea este o piață matură în regiune. În prezent, una dintre tendințele cele mai populare vizibile în industria cafelei este tema prăjirii cafelei, care a început în special odată cu extinderea cafenelelor. Studiile calitative disponibile indică faptul că în general, consumatorii de cafea asociază direct prăjirea cafelei cu autenticitatea și calitatea gustului pentru orice tip de cafea.

Cafeaua solubilă din noul NESCAFÉ 3in1 Black Roast este realizată din boabe de cafea Robusta, care, prin intermediul unei tehnologii dedicate, sunt prăjite mai mult timp. O prăjire mai îndelungată aduce un gust și o aromă mai puternice de cafea, eliberând întreaga aromă a boabei de cafea. Ulterior, cafeaua solubilă este integrată cu zahăr și lapte praf degresat pentru a crea un produs de tip 3in1. Rețeta NESCAFÉ 3in1 Black Roast, dezvoltată în special pentru piețele din regiunea Europei de Sud-Est, aduce împreună două gusturi opuse: intensitatea prăjirii cafelei și textura cremoasă a laptelui.

"Produsul NESCAFÉ 3in1 Black Roast este deja lansat în regiunea Europei de Sud-Est. NESCAFÉ este brandul lider în piața totală de cafea instant, în ceea ce privește penetrarea în gospodăriile din România1. Mai mult, NESCAFÉ 3in1 este brandul cu cea mai mare contribuție la creșterea penetrării întregii categorii de mixuri de cafea de tip non-foaming  în gospodăriile din România, în 2023 față de anul precedent2. Având în vedere expertiza noastră deja dovedită în piața de cafea, ne propunem să stimulăm în continuare creșterea categoriei cu noul NESCAFÉ 3in1 Black Roast, prin recrutarea tinerilor", declară Ramona Hărătău, Mixes Business Lead South Eastern Europe, Nestlé România.

NESCAFÉ 3in1 Black Roast își propune să iasă în evidență la raft prin ambalajul său alb și negru într-o categorie tradițional codificată pe culori. Consumatorii de produse 3in1 asociază în mod tradițional culorile roșu și verde ale ambalajului cu variantele respective 3in1 Original și Strong cu care sunt familiarizați. Conceptul produsului se reflectă în comunicare, care își propune să ajungă la și să se conecteze cu generația mai tânără. Contrastul dintre aroma intensă și bogată a cafelei, a laptelui și a zahărului din NESCAFÉ 3in1 Black Roast ar putea deveni o combinație preferată pentru consumatorii din întreaga regiune. Consumatorii se pot bucura de gust, iar produsul va fi evidențiat printr-o campanie amplă 360 de grade, care combină diferite canale de comunicare, cum ar fi televiziunea, mediul digital și magazinele.

Surse: 1, 2 Conform raportului Consumer Panel Services GfK (YouGov) pentru întregul an 2022 și 2023 comandat de Nestlé.

Despre Nestlé
Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Inițiativele globale Nestlé:
În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.  

Nestlé for Healthier Kids     
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.

Nestlé needs YOUth 
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World
Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Contacte: 
Ana-Maria Godja, Corporate Affairs and Internal Communication Specialist Nestle Romania
Tel: 0724.588.527, E-mail: [email protected]

Eugen Secmerean, Account Manager, V+O Communication
Tel: 0766.693.507, E-mail: [email protected]