Sort by

Nestlé sustine initiativa ONU “Educatia pe primul loc”

Înapoi la comunicatele de presă
Bucuresti
Clasa noua  in Mahounou, Côte d’Ivoire

Angajamentul nostru: Eforturile noastre pentru a crea facilitati mai bune pentru educatia copiilor

Nestlé susutine initiativa ONU de a incuraja educatia tinerilor la nivel global.

In cadrul Adunarii Generale ONU care a avut loc in New York, Nestlé a prezentat un plan detaliat de actiune pentru a sustine aceasta initiativa.

Angajamentul Nestlé privind sustinerea educatiei, face parte din programele de Creating Shared Value in comunitatile din intreaga lume.

ONU colaboreaza cu guverne, oameni de afaceri si societatea civila pentru a pozitiona educatia in topul prioritatilor de pe agenda globala, ca parte a planului “Educatia pe primul loc”.

Angajamentul fata de copii

Nestlé a evidentiat modul in care activitatile de business si programele vor fi realizate in asa fel incat sa se concentreze pe promovarea educatiei pentru copii si adolescenti.

In programul  Healthy Kids compania si-a luat angajamentul de a lucra cu parteneri din diverse tari pentru a le arata celor peste 6 milioane de copii in 60 de tari, importanta alimentatiei sanatoase si a sportului. Acest program se va extinde in 70 de tari pana in 2016.

Nestlé deja colaboreaza de peste 5 ani cu Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism (IAAF). Compania sustine de asemenea Reteaua Internationala EPODE in proiectele de educatie in vederea prevenirii si reducerii obezitatii juvenile.

In Coasta de Fildes, Nestlé are un parteneriat cu World Cocoa Foundation (WCF) si se concentreaza pe programe de educare a profesorilor, alfabetizare a adultilor si combaterea expolatarii copiilor.

Nestlé si World Cocoa Foundation isi propun de asemena sa construiasca si sa renoveze in jur de 40 de scoli in decursul a 4 ani, de care vor beneficia peste 10 000 de copii.

Nestlé colaboreaza de asemena cu Federatia Internationala Crucea Rosie (IFRC) pentru a imbunatati sistemele sanitare si de apa din scoli si din cadrul comunitatilor din Coasta de Fildes.

Pana la sfarsitul anului 2014, programul isi propune sa atinga 55 de scoli si sa ofere 65 de puncte sanitare cu apa potabila, impactand 53 000 de oameni din zonele cu plantatii de cacao din tara.

Millennium Development Goals

Nestlé se angajeaza sa sustina initiativa ONU de anul trecut “Fiecare Femeie, Fiecare Copil”,pentru a incuraja guvernele, companiile si organizatiile sa-si sporeasca eforturile depuse in vederea imbunatatiirii sanatatii femeilor si copiilor.

Secretarul General ONU, Ban Ki-moon a lansat ambele initiative pentru a sustine Millennium Development Goals (MDGs).

Millennium Development Goals au fost lansate in 2010 pentru a oferi organizatiilor international si liderilor acestora un set de referinte pentru imbunatatirea calitatii vietii a milioane de oameni foarte saraci pana in 2015.

 

Informatii suplimentare:
ONU Educatia pe primul loc
ONU Fiecare copil, fiecare femeie

Mai multe despre parteneriatele NESTLÉ:
Nestlé sustine dezvoltarea la nivel global a copiilor care practica atletismul
Nestlé se angajeaza sa sustina programul ONU Fieacare femeie, fiecare copil
Nestlé si IFRC semneaza un parteneriat pentru reinnoirea colaborarii pana in 2013

Articole pe aceeasi tema: