Sort by

Zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050 | Nestlé

Institutul de Științe al Ambalajelor
Înapoi la comunicatele de presă

Nestlé a inaugurat astăzi Institutul de Științe al Ambalajelor (Institute of Packaging Sciences), în Elveția, primul de acest fel din industria alimentară. Acesta are scopul de a ajuta compania Nestlé să contribuie pozitiv la provocarea globală a deșeurilor de ambalaje din plastic și să ofere soluții de ambalare prietenoase cu mediul înconjurător.

Nestlé și-a luat angajamentul de a face în proporție de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale până în 2025 și a fost una dintre primele companii din lume care a semnat New Plastics Economy Global Commitment, stabilind obiective concrete în direcția eliminării deșeurilor de plastic și poluarea la sursă. Institutul de Științe al Ambalajelor Nestlé vine în întâmpinarea companiei pentru a-și atinge obiectivele și își va concentra activitatea în a găsi soluții de ambalajele reutilizabile prin folosirea materialelor reciclate, bio sau materiale compostabile și biodegradabile.

Mark Schneider, CEO-ul Nestlé: „Viziunea Nestlé este ca niciunul dintre ambalajele noastre, inclusiv materialele plastice, să nu ajungă la groapa de gunoi sau aruncat în mediul înconjurător. Institutul de Științe al Ambalajelor Nestlé ne permite să contribuim la o lume fără deșeuri și să creăm o rețea puternică de soluții de ambalare sustenabilă pentru produsele noastre din toate țările unde compania este prezentă."

Nestlé a dezvoltat deja primele produse din ambalaje reciclabile din hârtie pentru pudra de cacao Nesquik All Natural și YES!, snack barurile pentru copii sub 1 an.

Stefan Palzer, Nestlé CTO: „Reducerea deșeurilor de plastic și atenuarea efectelor schimbărilor climatice prin tehnologie de ultimă generație și prin design inovator al produselor sunt o prioritate pentru noi. Experții Nestlé creează și testează noi materiale și sisteme de ambalare ecologice, împreună cu echipele din centrele noastre de dezvoltare, alături de furnizori, instituții de cercetare și start-up-uri. Situat lângă centrele noastre de cercetare din Lausanne, Institutul de Științe al Ambalajelor se folosește și resursele noastre de cercetare existente în domeniul siguranței alimentare, analizei și științei alimentelor."

O dată cu lansarea Institutului de Științe al Ambalajelor, Nestlé anunță că își accelerează și acțiunile de combatere a schimbărilor climatice și se angajează la zero emisii până în 2050.

Acest angajament înglobează cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris, de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5°C. Nestlé se află printre semnatarii angajamentului global „Business Ambition for 1.5°C’ pledge” în pregătirea întâlnirii U.N. Secretary-General’s Climate Action Summit.

Pentru a-și atinge obiectivul propus pentru anul 2050, compania acționează specific prin accelerarea transformării produselor în conformitate cu tendințele și alegerile consumatorilor odată lansarea de produse cu o amprentă redusă asupra mediului, dar care să contribuie la o dietă echilibrată, prin extinderea inițiativelor din agricultură care să contribuie la absorbirea carbonului și prin folosirea energiei electrice regenerabile în proporție de 100% în fabricile, depozitele, logistica și în birourile Nestlé.

Compania este decisă să joace un rol de lider în abordarea schimbărilor climatice și astfel, în următorii doi ani, acesta va prezenta un plan cu obiective poziționate în timp, pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5°C.

Limitarea încălzirii globale la 1,5°C necesită schimbări transformaționale între industrii, guverne și societatea în ansamblu. Nestlé își îmbunătățește rețelele de distribuție și depozitele prin optimizarea rutelor pentru reducerea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de carbon. În primele 100 de centre de distribuție ale companiei, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu aproape 40% în ultimii patru ani.