Sort by

10 metode folosite de proprietarii de câini pentru alimentația corectă a patrupezilor blănoși

Foto 10 metode folosite de proprietarii de câini pentru alimentația corectă a patrupezilor blănoși

 

Cățeii, în general, sunt pofticioși și curioși, iar atunci când se plimbă pe afară vor să exploreze și să încerce tot ce găsesc. În cadrul unui concurs Nestlé, am întrebat iubitorii de animale care sunt metodele prin care se asigură că animăluțele lor mănâncă adecvat. Am extras din răspunsurile lor 10 sfaturi utile pentru alimentația corectă a cățelului tău.

1. Stabilește-i un program de masă. Nu e bine să îi dai mâncare la orice oră și orice fel de mâncare. E bine să îi stabilești orele de masă și ce tipuri de mâncare îi dai, umedă sau uscată.

2. Dă-i din când în când gustări, dar ca recompense pentru anumite acțiuni sau în anumite momente ale zilei.

3. Joacă-te cu el! Dă-i bețe pe care să le roadă, astfel știi că vă avea ocupație și nu va mai fi interesat de alte lucruri de pe jos.

4. Dresează-l! Chiar dacă alegi să îl duci la un specialist care se ocupă cu dresajul animalelor sau încerci să faci tu asta acasă, e bine să știe ce să facă în anumite momente și de cine să asculte. Poți încerca asta cu anumite recompense (biscuiți, hrană uscată) sau doar prin cuvinte, cum ar fi “Bravo”.

5. Reglează-ți tonul vocii și învață-l că atunci când îi spui “Nu” sau “Nu e voie” să înțeleagă că nu îl alinți.

6. Asigură-te că îi oferi mâncare adecvată și suficientă pentru rasa și talia lui. 

7. Atunci când îți cerșește de mâncare sau gustări, în afara orelor de masă, distrage-i atenția prin joacă. Acordă-i puțin timp și câteva jucării care să îi placă și va uita complet de mâncare.

8. Daca obișnuiești să îl plimbi în lesă sau ham, atunci când încearcă să mănânce de pe jos, îl poți atenționa atât verbal, cât și mișcând sau trăgând ușor lesa. Astfel se va învăța să asocieze cele 2 acțiuni cu ceva interzis.

9. Dacă atunci când stai tu la masa vine și cerșește, ar fi bine să îi pui și lui mâncare înainte să începi tu, astfel va fi ocupat cât mănânci tu. Dacă masa ta nu corespunde cu programul de mese pe care l-ai stabilit pentru cățel, îi poți da o jucărie care îi place.

 10. Învață-l să mănânce din același loc mereu. Dacă nu îi vei arunca pe jos mâncarea, ci o vei pune mereu într-un anumit vas sau un anumit loc din casă, va merge acolo de câte ori îi este foame.

Dacă ai alte idei sau ai folosit alte metode si au funcționat la câinele tău, te invităm să le faci cunoscute printr-un comentariu. Ne vom bucura să le aflăm!