Articole
Un stil de viață sănătos pentru pasionații de jocuri video
Ești pasionat de jocurile video, dar îți dorești să ai și un stil de viață sănătos? Ești părinte și îți dorești să-l ajuți pe copilul tău să aibă o alimentație sănătoasă chiar dacă petrece multe ore jucându-se? Ești gamer profesionist și vrei să-ți îmbunătățești performanțele cu ajutorul nutriției? Am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un stil de viață sănătos, fără a renunța la pasiunea ta.
Alimentația sănătoasă pentru copii - 5 principii de bază
Alimentația sănătoasă se formează în copilărie. Ca parinte, îți dorești să oferi copilului tot ce este mai bun, de la educație la alimentație, construind astfel o fundație solidă pentru o viață fericită și sănătoasă.
Cum îl implici pe cel mic în bucătărie?
Să îți implici copilul în procesul de pregătire a meselor este o activitate distractivă și totodată o mare provocare pentru mulți dintre părinți.
Performanțele școlare influențate de aportul de fier
Zilnic auzim despre problemele de sănătate cauzate de lipsa de vitamine și minerale în rândul copiilor. Ce putem să facem ca să evităm această situație?
Zece sfaturi pentru o alimentație echilibrată a copiilor
Copilul tău are nevoie de tine să îi ghidezi pașii în primii ani de viață. În prima parte a copilăriei micuțul tău are nevoie de sprijin ca să crească și să se dezvolte armonios.
Cafeaua: cum te ajută să înveți mai ușor?
De cele mai multe ori, un mic dejun nu este complet fără o ceașcă de cafea, deoarece aceasta te ajută să fii alert și să îți începi ziua cu un plus de energie.
Tulburările tranzitului intestinal și importanța fibrelor
Tocmai ce a trecut perioada sărbătorilor în care ai avut parte de un răsfăț culinar în toată regula. Însă pentru că alimentația ta nu a fost una echilibrată, tranzitul intestinal a avut de suferit.
Ce sunt cerealele integrale și de ce ai nevoie de ele?
Fiecare dintre noi își dorește să aibă un stil de viață sănătos și de aceea este foarte important ce alimente consumăm.
Beneficiile cerealelor de mic dejun
Cu toții știm faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta ne pregătește și ne umple de energie pentru a trece cu bine de toate provocările zilei ce urmează.
Ce sunt fibrele alimentare și în ce le găsești?
Auzi vorbindu-se din ce în ce mai des despre fibrele alimentare și despre cât de important este să le integrezi zilnic în alimentația ta.
De ce este bine să alergi?
Cu toții știm faptul că nutriția este importantă pentru organismul tău. În același timp, activitatea fizică organizată sau neorganizată împreună cu dieta sunt rețeta perfectă pentru un stil de viață echilibrat.
Surse de proteine vegetale în perioada postului
Perioada de post aduce cu ea schimbări pentru alimentația de zi cu zi, însă poți privi acest lucru ca pe o oportunitate de a încerca combinații noi.
Proteinele animale versus proteinele vegetale
Proteinele animale sunt din ce în ce mai expuse criticilor din partea adepților stilurilor de alimentație vegane sau vegetariene.
Top 10 cele mai nutritive fructe și legume de toamnă
Chiar dacă vremea se răcește, opțiunile tale se înmulțesc în materie de alimentație sănătoasă. Pământul abundă de diversitate în materie de legume și fructe, dovadă fiind eco-piețele și magazinele mari și mici care dispun de orice îți dorește inima.
Cum sa te bucuri de fructele verii tot anul?
Ce desert poate fi mai delicios și sănătos decât o mână de fructe proaspete, abia culese? Pe timpul verii te poți bucura de ele pe deplin în fiecare zi, dar știai că poți păstra fructele la fel de proaspete și în restul anului?
Influența alimentației asupra microflorei intestinale
Se spune că “ești ceea ce mănânci” și pe bună dreptate. Cercetările din ultimii ani asupra relației dintre microflora intestinală și alimentație, arată că “suntem și ceea ce microbii noștri mănâncă”.
Beneficiile nutriției personalizate
Influența alimentației asupra sănătății nu mai este de mult un mister pentru nimeni. Majoritatea știm că „suntem ceea ce mâncăm” și cunoaștem, cel puțin în linii mari, caracteristicile unei alimentații sănătoase.
Stabilirea necesarului zilnic de calorii și nutrienți în 3 pași
„Mănânc aproximativ de toate, dar nu mă îngraș!”. Când auzi pe cineva afirmând acest lucru ți se pare puțin probabil sau poate crezi că „are gene bune”.
Nutriția pentru persoanele active
Ne-am născut pentru a ne mișca, nu pentru a mânca. Activitatea fizică este esențială pentru a ne menține sănătoși și a întârzia cât mai mult apariția bolilor cronice.
Gustul și alimentație sănătoasă
Pentru majoritatea dintre noi, gustul este primul factor care ne ghidează alegerile alimentare. Mâncatul sănătos este greșit asociat cu lipsa gustului, cu diete restrictive și fade.
Ești pregătit să ai un animal de companie?
Dorința de a avea un animal de companie apare încă din perioada copilăriei însă nu toți suntem conștienți de faptul că apariția unui prieten necuvântător în viețile noastre aduce o responsabilitate uriașă.
Rolul fibrelor vegetale în prevenirea și combaterea constipației
Constipația este o tulburare gastrointestinală care nu reprezintă un pericol imediat pentru sănătate dar care poate reduce semnificativ calitatea vieții, mai ales în cazurile de constipație cronică.
Primii pași în alergare
Ai un coleg de muncă, un prieten sau pe cineva din familie care se pregătește de o cursă și ți-a deschis pofta de alergare? Acum este momentul perfect să începi să alergi!
Beneficiile mișcării fizice zilnice neorganizate
Nu se pune la îndoială importanța activității fizice desfășurate cu regularitate în contextul epidemiei de obezitate cu care se confruntă societatea la nivel global.
Tot ce trebuie să știi despre sterilizarea pisicilor
Având în vedere că noi, stăpânii de pisici, am umanizat foarte mult aceste minunate feline, trebuie să ne gândim serios la sterilizarea sau castrarea lor.
Mai mult somn pentru o alimentație echilibrată
Suntem încurajați din toate părțile să avem un stil de viață activ, să facem mai mult sport, să ne implicăm în cât mai multe activități care ne fac plăcere, pentru a rezista mai ușor tentațiilor alimentare.
Cum revii la o alimentație echilibrată după perioada sărbătorilor?
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a petrece momente speciale alături de cei dragi. Face parte din tradiția poporului nostru să avem o masă bogată de sărbători, să ne bucurăm de preparate delicioase, care au parcă un gust mult mai bun decât în restul anului.
Tot ce trebuie să știi despre calciu
Calciul este cel mai abundent mineral din organismul nostru, reprezentând până la 2% din masa corporală. Cu toții știm, încă din copilărie, că un consum adecvat de calciu ne ajută să avem oase puternice și sănătoase.
10 alimente benefice pentru sistemul imunitar
Temperaturile oscilante, vântul răcoros și ploile ne slăbesc imunitatea organismului, făcându-ne mai vulnerabili la afecțiunile de sezon.
10 idei eficiente de exerciții fizice pe care să le faci la birou
Munca la birou și statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp au efecte nefavorabile asupra sănătății.
10 metode folosite de proprietarii de câini pentru alimentația corectă a patrupezilor blănoși
Cățeii, în general, sunt pofticioși și curioși, iar atunci când se plimbă pe afară vor să exploreze și să încerce tot ce găsesc.
28% dintre români nu iau micul dejun. Află care sunt recomandările mămicilor inspirate
Peste un sfert din români sar peste micul dejun.
5 idei de gustări delicioase sub 200 de calorii
Dacă îți place să ronțăi între mese, avem o veste bună! Poți transforma ușor acest obicei într-unul echilibrat.
5 moduri prin care poți preveni creșterea în greutate pe timpul iernii
Este oficial iarnă, iar zilele scurte și reci îți pot afecta viața echilibrată și obiceiurile nutriționale de zi cu zi.
5 recomandări despre cum să te hrănești bine pe perioada sarcinii
O dietă diversificată și variată este esențială atât pentru tine, cât și pentru copil.
5 recomandări simple pentru o primăvară plină de energie
Simți adesea că nu ai poftă de mâncare? Îți lipsește buna dispoziție?
7 căței celebri care au rămas în istorie
Scriitorul francez Anatole France spunea că, până când cineva nu îndrăgește cu adevărat un animăluț, sufletul său este incomplet și nu poate înțelege conceptul de iubire în totalitate.
7 destinații de vacanță care te provoacă la sport și activitate fizică
Când ne gândim la concediu ne imaginăm de cele mai multe ori că lenevim la soare sorbind o băutură răcoritoare.
8 condimente care ajută la accelerarea metabolismului
Accelerarea metabolismului este un concept pe care îl întâlnești de cele mai multe ori atunci când vine vorba de alimentație și menținerea unei greutăți normale.
8 principii pentru o alimentație sănătoasă
Suntem într-o perpetuă alergătură, mâncăm pe fugă, mâncăm ce găsim, abia avem timp să respirăm.
9 gustări delicioase de luat în vacanță
Dacă te decizi să faci o călătorie mai lungă, mai ales dacă ai lângă tine și câțiva prichindei, vei avea nevoie de gustări pentru drum.
Acidul folic—vitamina care ne influențează ADN-ul
Acidul folic este esențial pentru sinteza și multiplicarea materialului genetic celular.
Activitatea fizică în timpul sarcinii—benefică sau nu?
Aștepți venirea pe lume a unui bebeluș și kilogramele în plus te îngrijorează?
Activități creative de făcut în familie înainte de Paște
Paștele este o sărbătoare de care se poate bucura întreaga familie, dar la fel de distractiv și relaxant poate fi să îi lași pe cei dragi să te ajute în pregătiri.
Activități fizice distractive pentru întreaga familie
Este bine știut faptul că activitățile fizice te ajută să menții un tonus bun.
Activități pe care să le faci cu familia la picnic
Picnicul este o activitate relaxantă, mai ales pentru că te poți bucura de natură și de cei dragi ție.
Află totul despre fibre. De ce este bine să le consumi?
Fibrele sunt vitale pentru organismul nostru, pentru buna funcționare a sistemului digestiv.
Ai bicicletă? Iată 7 motive pentru care merită să pedalezi mai des
Vremea frumoasă de afară a scos din casă bicicliștii ca pe niște albinuțe.
Alimentația bebelușului în vacanță
Te pregătești de concediu cu întreaga familie?
Alimentația cățelului de la 0 la 6 luni
Apariția unui cățel nou-născut este o mare bucurie pentru toți.
Alimentația și rolul ei în adolescență
De-a lungul perioadei de adolescență au loc o serie de schimbări importante în organism care pot influența semnificativ alimentația.
Alimentele de toamnă și beneficiile lor
Fiecare anotimp aduce bucuriile sale în materie de fructe și legume.
Anemie feripriva, deficiența nutrițională ce poate fi prevenită prin asigurarea unei alimentații variate și echilibrate
Micuțul tău este palid? Nu are energie? Are în ultima perioadă un apetit capricios? Atunci este posibil să sufere de deficiență de fier.
Beneficiile delicioaselor fructe de pădure
Fructele de pădure sunt gustoase, parfumate și au foarte multe beneficii nutriționale.
Beneficiile dietei mediteraneene
Descoperă în acest articol cum poți adopta această dietă și care sunt beneficiile ei.
Beneficiile muzicii pentru copii
Ca părinte, îți dorești ce e mai bun pentru prichindelul tău. Muzica poate face o diferență.
Beneficiile pepenelui roșu
Sinonim cu vara, pepenele roșu este unul dintre cele mai iubite fructe de către cei mici și cei mari în egală măsură.
Bucură-te de legume și fructe congelate făcute chiar la tine acasă
Procesul de congelare îți permite să stochezi fructe și legume și îți dă voie să le folosești atunci când ai nevoie, în cantitatea potrivită.
Care este alimentația corectă a școlarului?
În această etapă începe o perioadă de maximă dezvoltare intelectuală și fizică a copilului tău.
Care este temperatura minimă de gătire a alimentelor?
Te-ai întrebat vreodată care este secretul unei rețete savuroase?