Sort by
Sort by

Cafeaua: cum te ajută să înveți mai ușor?

Cafeaua cum te ajuta sa inveti mai usor

 

De cele mai multe ori, un mic dejun nu este complet fără o ceașcă de cafea, deoarece aceasta te ajută să fii alert și să îți începi ziua cu un plus de energie. Iar pentru cei care se pregătesc pentru examene sau doresc să dobândească cunoștințe noi, cafeaua poate fi un aliat de încredere!

Dacă te-ai întrebat vreodată cum te poate ajuta cafeaua atunci când înveți, iată beneficiile acesteia:

Te poți concentra mai ușor

Productivitatea scade atunci când nu te poți concentra asupra studiilor tale, dar cafeaua îți poate sări în ajutor! Substanța din cafea responsabilă pentru a ne face alerți este cafeina, iar aceasta ne ajută să ne concentrăm asupra unei sarcini. 

Memoria de scurtă durată este îmbunătățită 

Aceasta se mai numește și memoria de lucru și te ajută atunci când înveți lucruri noi. Cafeina poate ajuta memoria de lucru prin faptul că reduce senzația de oboseală și sporește puterea de concentrare, în special atunci când ești nevoit să te concentrezi asupra unor informații noi.

Atenția ta va fi sporită

Cu alte cuvinte, cafeina ne trezește! Acesta este motivul pentru care cafeaua este o alegere atât de populară la micul dejun sau înainte de a începe lucrul. Dacă nu ai timp să savurezi o cafea dimineața, caută unul din automatele de cafea NESCAFÉ Alegria în drum spre facultate sau serviciu.

Vei fi binedispus

Învățatul zilnic poate fi obositor. De aceea, este recomandat să iei o pauză dacă nu te poți concentra sau dacă ai obosit. Delectează-te cu o ceașcă de cafea cu lapte! Aceasta îți va stimula simțurile și te vei putea întoarce la lucru cu mai multă energie și cu o atitudine mai bună.

În concluzie, cafeaua este o băutură cu multe beneficii, iar consumul moderat de 3-4 cești pe zi îți poate spori productivitatea, ceea ce te va ajuta în timpul studiilor. De asemenea, poți combina o ceașcă de cafea cu o gustare sănătoasă pentru niște energie extra. 

Spor la învățat!  

Știai că?

  • Boabele de cafea sunt sâmburii unui fruct, iar acesta crește pe un arbust din zona tropicală?

  • Numărul de cești de cafea consumate zilnic în întreaga lume este de aproximativ 2.25 miliarde?

  • America de Sud și America Centrală sunt responsabile pentru aproximativ 67% din producția de cafea?

  • Originea cafelei este un mister, dar legenda spune că prima cafea a fost creată de un păstor de capre, după ce acesta a observat că turma lui de capre devenea mai energică datorită fructelor pe care le mâncau?