Sort by

Alimentația bebelușului în vacanță

Foto Alimentația bebelușului în vacanță

 

Te pregătești de concediu cu întreaga familie? Pentru că acum familia ta s-a mărit, vei face loc în bagaje hăinuțelor bebelușului, jucăriilor, dar și alimentelor pentru cel mic. În orice caz, nu uita să iei cu tine în vacanță obiceiurile alimentare sănătoase. 

1. Respectă etapa de diversificare în care sunteți - ia în considerare tot ce ai făcut până acum, schema de diversificare și ritmul cu care micuțul tău acceptă tot ce este nou. Nu uita să pui în aplicare în continuare sfaturile medicului pediatru. 

2. Nu introduce alimente noi în alimentația bebelușului tău - în vacanță nu este loc de schimbări și cel mai bine este să continui să îți hrănești bebelușul cu alimentele care deja fac parte din mesele lui. 

3. Verifică calitatea produselor - mai ales dacă mergi în altă țară și nu găsești alimentele cu care bebelușul tău este obișnuit, citește cu atenție eticheta și verifică ingredientele din fiecare aliment. 

4. Disponibilitatea alimentelor - interesează-te din timp, pe cât posibil, dacă alimentele de bază se găsesc în locul în care mergi. 

5. Siguranța alimentară - asigură-te că alimentele nu sunt expirate și verifică ingredientele cu minuțiozitate mai ales dacă bebelușul tău suferă de o anumită alergie sau intoleranță. 

6. Condițiile de preparare - interesează-te asupra modului în care produsele locale sunt pregătite și dacă fabricile sunt sigure. 

7. Apă de bună calitate - cel mai bine este să consumați apă îmbuteliată. Verifică calitatea apei și sursele ei. 

8. Respectă orarul meselor - respectă programul cu care cel mic este obișnuit. Nu modifica ora meselor principale și nici a gustărilor chiar dacă sunteți în vacanță. 

9. Luați masa împreună - știm că în timpul anului job-ul nu îți permite să iei toate mesele în familie. Concediul este perioadă perfectă în care să transformi fiecare masă într-o petrecere în familie. 

10. Ia cu tine produse sigure și ușor de transportat (piureuri, iaurt, biscuiți, cereale) - fie că preferi avionul sau mașina trebuie să te asiguri că poți să ajungi ușor la alimentele destinate bebelușului, că nu necesită preparare sau refrigerare și pot fi consumate în siguranță (calitatea lor nu este afectată de soare) și că îi este ușor copilului să le consume. 

Ce obiceiuri sănătoase iei cu tine în concediu?