Sort by

Activități creative de făcut în familie înainte de Paște

Foto Activități creative de făcut în familie înainte de Paște

 

Paștele este o sărbătoare de care se poate bucura întreaga familie, dar la fel de distractiv și relaxant poate fi să îi lași pe cei dragi să te ajute în pregătiri.  
  
Avem pentru tine o listă de activități de care te poți bucura în familie înainte de Paște. Astfel, pregătirea acestei sărbători îi va implica pe toți cei dragi. 


Pictatul de ouă 

Există numeroase metode distractive și sigure pentru cei mici prin care pot picta ouăle de Paște. Poți folosi carioci și sclipici, însă ai grijă ca aceste produse să fie non-toxice. Oferă-le celor mici instrumentele de care au nevoie și lasă-le imaginația să zboare! 
  
Pentru cei mai pricepuți (dar și pentru amatori), poți folosi carton sau hârtie colorată pentru a crea diverse animale și flori pe suprafața ouălor. De exemplu, cu forme triunghiuri poți crea urechi, picioare și altele. 


Decorațiuni pentru masa de Paște 

Dacă ți-ai dorit mereu să îți personalizezi masa de Paște, dar nu ai avut timp, acum vei avea tot ajutorul de care ai nevoie: 

  • Cumpără mai multe sortimente de flori și lasă-i pe cei dragi să creeze buchete mici pe care le vor lega cu panglică și pe care le vor pune în fața fiecărei farfurii. De asemenea, cei mici pot picta vazele sau borcane transparente în peisaje vesele de primăvară, în funcție de ce ai prin casă; 
  • Înveselește fața de masă cu petice colorate în formă de flori sau iepuri. Această activitate cere câteva cunoștințe despre cusut, așa că este recomandată pentru copiii mai mari și adulți; 
  • Puteți decora împreună un coș de paie în care să așezi cu grijă ouăle de Paște. Cumpără un coș împletit obișnuit, apoi roagă-i pe cei mici să creeze fâșii lungi din hârtie creponată verde. Puteți presara în coș flori de hârtie sau flori reale și alte decorațiuni, apoi așezați împreună cu grijă ouăle; 
  • Folosește pâslă pentru diverse decorațiuni: poți atașa forme de urechi de iepure pe diademe obișnuite sau poți decora farfurii, vaze și pahare cu fețe de animale, picioare, urechi și cozi. De exemplu, taie pâslă galbenă pentru a crea picioare de pui pe care le vei lipi pe fundul paharului, apoi din pâslă neagră și galbenă creează doi ochi și ciocul. 
  • Pentru un efect wow pune în ghivece semințe de grâu, și udă-le frecvent. Astfel, pe masa de Paște vei avea o decorațiune verde-crud, iar dacă adaugi fluturași și ouă colorate în grâul crescut vei avea o decorațiune foarte fresh. 

Jocuri de Paște

Pregătește un joc distractiv de Paște chiar la tine în apartament sau în curtea casei.  

Vânătoarea de comori este preferata celor mici și puteți pregăti premiile sau suprizele împreună. De exemplu, în saci mici de pâslă poți adăuga bomboane Smarties, nuci și fructe, apoi îi poți lega cu o panglică și îi poți decora cum dorești. De asemenea, poți ascunde ouă decorate chiar de voi, dulciuri și animale făcute din pâslă. Lasă-i pe cei dragi să te ajute când creezi premiile, apoi ascunde-le atunci când ei sunt ocupați. Dacă vei avea invitați în una din zilele de Paște, cu atât mai bine!